fbpx

CES 2020: Samsung 8K, MicroLED in televizor za milenijce Sero

Samsung MicroLED TV

Nič ne pretiravamo, če rečemo, da je Samsung na CES 2020 predstavil košček prihodnosti.

Samsung na letošnjem sejmu CES 2020 spet dokazuje, za kako ogromno podjetje gre in koliko idej so zmožni udejanjiti. Novi pametni telefoni, gaming periferija, celo kuharji roboti in sušilnik za čevlje. Veliko pozornosti so poželi tudi z novostmi na področju televizorjev. Izbrali smo najzanimivejše.

Televizor Samsung Q950TS QLED 8K

Če že na pametnih telefonih stremimo k minimalnim robovom, pa naj bo tako tudi pri televizorjih. Samsung je svoj osupljiv QLED-panel ločljivosti 8K vtaknil v ohišje s tako minimalnim robom, da je končno razmerje med ohišjem in zaslonom kar 99 odstotkov. Poleg tega pa je televizor izjemno tanek, saj v debelino meri le 1,5 centimetra. Kljub izjemnemu videzu in tankosti pa v sebi še vedno skriva močan Quantum Processor 8K, ki skupaj z AI nenehno izboljšuje kakovost slike in gladkost njenega prikazovanja. Zvok bo uravnavala funkcija Object-Tracking Sound, kar bo filmski izkušnji dodalo vtis zvoka iz kinematografov. Televizor bo na voljo v treh velikostih (165 cm, 190 cm in 215 cm), tako cena kot začetek prodaje pa ostajata tujki.

Televizor Samsung Sero

S tem televizorjem se je Samsung bojda želel prikupiti mlajši populaciji milenijcev in generaciji Z. Bistvo televizorja Sero (kar po korejsko pomeni “navpično”) sta njegova sposobnost preprostega obračanja iz ležečega v pokončni položaj in preprosta povezljivost s pametno napravo, kot sta telefon in tablica. Sero s pametno napravo povežemo prek povezave NFC, na njem pa si ogledujemo vse od videoposnetkov in fotografij do mobilnih igric, družbenih omrežij in preostalih aplikacij. Gre torej za nekakšen podaljšek vaše pametne naprave.

Televizorji Samsung MicroLED

Ena izmed najbolj vročih tehnologij s področja televizorjev naj bi končno prispela v prodajo tudi za običajno rajo. No, seveda bodo prvi televizorji MicroLED zagotovo presneto dragi, a to se bo z leti, kot vedno, precej spremenilo. Samsung bo ponudil sestavljene televizorje v več velikostih, od diagonale 190 cm do neverjetnega 741,6 cm, če predstavitev podjetja ne laže. To bi bilo kar težko spraviti v dnevno sobo. Prednosti MicroLED tehnologije so popolne črnine in izjemna barvna natančnost. Poleg tega so takšni zasloni lahko absurdno svetli (5000 nitov) in ne trpijo za vžiganjem slike, kot se dogaja pri OLED-zaslonih.

Samsung Soundbar Q800T

Samsung Soundbar Q800T
Samsung Soundbar Q800T

Zvočniški modul je po navadi zunanja rešitev pri sicer šibkem in dolgočasnem zvoku, ki prihaja iz naših televizorjev. Ker pa imajo televizorji Samsung, ki so višjega ranga, že sami po sebi odličen zvok (preverjeno), je nov zvočniški modul Soundbar Q800T le nekakšen dodatek že tako odlične zvočne izkušnje. To pomeni, da bosta zvok istočasno predvajala tako televizor kot modul, pri tem pa pričarala še večji in natančnejši prostorski zvok.

Način “Filmmaker Mode”

Način "Filmmaker Mode"
Način “Filmmaker Mode”

Ta način ne bo ekskluzivno na Samsungovih napravah, saj ga bodo pograbili pri večini proizvajalcev televizorjev. Njegov nastanek so zahtevali ustvarjalci iz Hollywooda, ki so zaradi svobode, ki si jo dovolijo proizvajalci televizorjev pri načinu prikazovanja njihovih avtorskih del, postajali vse bolj nervozni. Ta način bo v bistvu z enim klikom povozil vse funkcije televizorja, ki so namenjeneolepšavigledane vsebine. Ta način sicer pozdravljamo, saj si vsak gledalec zasluži enakovredno filmsko izkušnjo, a včasih si tudi prav ta gledalec pač zaželi malce bolj žmohtno sliko, tako kot si poslušalec zaželi malce več nizkih tonov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
samsung.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!