fbpx

Avtomobili 2

Disney in Pixar sta predstavila enega izmed najzahtevnejših projektov doslej. Nadaljevanje animiranega filma Avtomobili so tehnično izpopolnili, liki pa so dobili še bolj živo in prepričljivo podobo.   Svet, v katerem živijo zgolj avtomobili, je svet, drugačen od sveta igrač, pošasti, ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kolosej & Planet tuš, *, večja mesta po Sloveniji
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina

Disney in Pixar sta predstavila enega izmed najzahtevnejših projektov doslej. Nadaljevanje animiranega filma Avtomobili so tehnično izpopolnili, liki pa so dobili še bolj živo in prepričljivo podobo.

 

Svet, v katerem živijo zgolj avtomobili, je svet, drugačen od sveta igrač, pošasti, živali, nadnaravnih prikazni, princev in princesk. Tu ima jeklo svoj odsev, kovinske barve se svetijo v soju žarometov, avtomobili so videti resnični, lahko se gibljejo kot stroji, včasih pa se odzovejo kot živali ali človek. Tehnično je film prav gotovo prava mojstrovina, saj so za posamezno sličico tega animiranega filma porabili okoli 17 ur, kjub prisotnosti na tisoče najsodobnejših računalnikov je vsaka sekunda zahtevala veliko dni do resnične upodobitve, za osnovo pa so znova uporabili kar nekaj čisto pravih avtomobilov. Medtem ko Strela McQueen v prvem delu Avtomobilov spoznava, da v življenju obstaja še kaj več kot zmagovanje na dirkališčih, da je pomembna tudi pot do cilja, družina in prijatelji pa nepogrešljiv del te poti, se v drugem delu poda na drugačno potovanje. Strela se tokrat s svojim najboljšim prijateljem, čudaškim vlečnim tovornjakom Dajzom, odpravi preko oceana na Japonsko in v Evropo, da bi se udeležila mednarodnega tekmovanja najhitrejših avtomobilov. Vse bi šlo po načrtih, če se nerodni Dajz ne bi ujel v vohunsko spletko. Vohunska misija tako postane polna osupljivih cestnih pregonov z agenti, zločinci in mednarodnimi dirkaškimi asi. Tudi tokrat so glasove posodila znana imena igralskega sveta, kot so Owen Wilson, Michael Caine, Larry the Cable Guy, John Turturro, Emily Mortimer in še bi lahko naštevali. V naše kinodvorane prihaja 23. junija, risanka bo sinhronizirana tudi v slovenščino, ponekod pa si jo bomo lahko ogledali še v 3D-tehniki. Animirana družinska pustolovščina bo prav gotovo vredna ogleda tako za naše otroke kot tudi za nas, malo starejše, kjer nas bosta tako zgodba kot tudi tehnika navdušili s tako močjo, da bomo hitro našli izgovor za še kakšen vnovični obisk.

 

www.cenex.si,

http://disney.go.com/cars

Naslednje
Hanna

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.