Balet: Jevgenij Onjegin v SNG Maribor

V SNG Maribor bo 26. novembra 2016 premierno uprizorjena baletna predstava Jevgenij Onjegin. Plesno delo, ki zgodbo črpa iz ikoničnega Puškinovega romana Jevgenij Onjegin, je koreografirala priznana baletna koreografinja Valentina Turcu. Nova baletna uprizoritev glasbeno podlago najde v stvaritvah Čajkovskega in Rahmaninova. Scenografija Marka Japlja in kostumografija Alana Hranitelja bosta neoklasični baletni estetiki ter romantični glasbeni podlagi vdahnili senzibilnost, čutnost in sijaj. Vstopnice so že na voljo.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

SNG Maribor

Organizator

SNG Maribor

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

26 €

26. novembra 2016 bo na odru SNG Maribor prvič uprizorjena baletna predstava Jevgenij Onjegin, ki jo je režirala slavna koreografinja Valentina Turcu. V plesnih vlogah se nam bodo med drugimi predstavili Anton Bogov, Jelena Lečić, Matjaž Marin, Tijuana Križman Hudernik in Sytze Jan Luske.

PREBERITE ŠE: Premiera: Stari klovni v SNG Nova Gorica

Balet zgodbo črpa iz Puškinovega istoimenskega romana
Balet zgodbo črpa iz Puškinovega istoimenskega romana.

Za glasbeno podlago bosta ruska skladatelja Peter Iljič Čajkovski in Sergej Rahmaninov v izvedbi orkestra ter solistov Katarine Lotrič ter Denysa Masliuka. Nova baletna uprizoritev tega ikoničnega Puškinovega romana bo v temeljiti dramaturški prenovi, neoklasični baletni estetiki ter v soju scenografije Marka Japlja in kostumov priznanega oblikovalca Alana Hranitelja na novo zaživela v vsej svoji čutnosti in senzibilnosti. Vstopnice so že v prodaji.

Dodatne Informacije

Več informacij:
sng-mb.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Svetovni dan živali – Se spomnite, kdo je zmagal lani?