Bandit9 L Concept: motorno kolo, posvečeno znanstvenofantastičnemu filmu

Bandit9 L Concept

Pri Bandit9 že vrsto let izdelujejo motorna kolesa, ki jih nikakor ne moremo 'popredalčkati' med uveljavljene oblike motornih koles. Tudi njihov najnovejši izdelek L Concept ni nič drugačen. Posvečen je znanstvenofantastičnim filmom in tako kot ti filmi ima L Concept isto poslanstvo, da navdušuje in pripomore k razvoju in napredku človeštva.

Ni pomembno, ali ste ‘Trekkie’ ali morda ‘Jedi’, a če ste le malo navdušeni nad znanstvenofantastičnimi filmi, vam bo Bandit9 L Concept zagotovo všeč. Mehanična skulptura je, milo rečeno, nenavadna in zagotovo pritegne poglede. Najbolj izstopa 125 kubičnih centimetrov velik Hondin motor, ki visi pod okvirjem in ima obliko jedrskega reaktorja vesoljske ladje USS Enterprise iz serije Star Trek. Prednji žaromet je sestavljen iz petih močnih, snežno belih LED-sijalk, ki še najbolj črno noč spremenijo v dan. Zadnja luč ima ravno tako LED-sijalke, ki so namenjene signaliziranju zaviranja ali kot smerokaz pri zavijanju. Ležeče dvojno vzmetenje je bilo zasnovano povsem na novo in skrbi da je zadnji del koncepta vedno pod nadzorom.

Bandit9 L Concept ima nenavadno zasnovano krmilo, ki vam daje občutek, da vozite plovilo iz Vojne zvezd in ne motornega kolesa. Ročke za zavore in prestave so izdelane iz enega samega kosa aluminija in spolirane do visokega sijaja. Temu primerno je tudi ogrodje spolirano do visoke sijaja, da se lahko v njem občudujemo kot v ogledalu. Prav vse na motornem kolesu je plod ročnega dela, konstrukcija pa je še toliko bolj zanimiva, ker nam daje vtis, da je narejena iz enega samega kosa jekla. Sedež iz italijanskega usnja je skoraj nevidno umeščen za posodo za gorivo in ima obliko dežne kapljice. Če vas je L Concept navdušil, bo treba pohiteti. Na voljo so namreč le še trije primerki iz omejene serije devetih motornih koles. Za posameznega je potrebno odšteti 10.950 ameriških dolarjev.

Galerija slik: Bandit9 L Concept

Dodatne Informacije

Več informacij:
bandit9motors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Nova Mazda BT50 – dokaz, da so pick-upi spet popularni