“Barndominium” je skedenj, spremenjen v dom. In nam je zelo všeč!

Ali ste že slišali za "barndominium"? Skedenj, preoblikovan v etažno stanovanje, je novi trend na področju gradnje domov. Človeška domišljija vsekakor ne pozna meja …

Beseda barndominium, ki označuje novodobno bivališče, je sestavljena iz dveh besed: barn (v prevodu skedenj) in condominium (v prevodu etažno stanovanje).

Barndominium od zunaj resda izgleda nekoliko starinsko, a v notranjosti skriva veliko udobja. Zgradimo ga lahko na novo ali pa prenovimo že obstoječi skedenj.

Zanimanje za novo vrsto domov se je pojavilo že v 2000-ih letih, vrh pa je doseglo v zadnjem času. K temu je prispevala televizijska oddaja Fixer Upper, ki je posvečena prenavljanju domov in jo vodita Chip in Joanna Gaines. V njeni tretji sezoni smo lahko spremljali neverjetno preobrazbo skednja.

Povpraševanje po takšni vrsti bivališč se je začelo v Teksasu, nato pa se je razširilo na območje ameriškega srednjega zahoda. Na družbenem omrežju Pinterest so v zadnjem letu zabeležili 700-odstotno rast iskanja s ključno besedo barndominium.

Kakšne so torej prednosti edinstvenih domovov? Pri gradnji bo v primerjavi z drugimi novogradnjami porabljenega bistveno manj denarja in časa. Barndominiumi se lahko pohvalijo z visoko energijsko učinkovitostjo, hkrati pa ponujajo odprt življenjski prostor, ki je v sodobnem času zelo priljubljen.

Galerija: Barndominium

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Trendi v notranjem dizajnu: 9 Instagram profilov, ki so odlična inspiracija pri urejanju doma