fbpx

Batteriser – ko baterija za enkratno uporabo dobi devet življenj

Batteriser avtonomijo alkalne baterije podaljša kar za 8X.

Danes se vse vrti okoli baterij. A govora je predvsem o tistih litij-ionskih, ki pri življenju ohranjajo pametne mobilne naprave. Kljub temu se okoli nas najdejo še številne naprave, ki jih poganjajo klasične alkalne baterije za enkratno uporabo. Televizijski daljinec je samo en primer. In ker vemo kako siti ste, ker jih morate občasno menjati, vam bo še kako prav prišel etui Batteriser, ki podaljša življenje baterije za kar 800%!

Ste vedeli, da je vsaka alkalna baterija, ki ste jo kdaj koli uporabili, porabila le 20 odstotkov svoje moči? Kaj, če bi lahko dostopali tudi do preostalih 80%, ki jih je še ujetih v njej? Zdaj lahko in to v delčku sekunde. Z Batteriser etuijem, ki lahko kar za 8X podaljša življenje baterije AA, AAA, C in baterija tipa D. Ker je tenek le milimeter se bo zlahka stisnil v vsako ležišče skupaj z baterijo, tiste že izpraznjene pa vrnil med žive.

PREBERITE ŠE: Kako pravilno skrbeti za baterijo pametnega telefona

In od kje navadni bateriji 9 življenj oziroma kar 800% več moči? Napetost nove alkalne baterije znaša 1.5 volta, a ko ta enkrat pade pod 1.35V ali že pod 1.4V, postane neuporabna za večino naprav, čeprav je še polna ”soka”. Vezje večine naprav (predvsem bolj sofisticiranih, kot so Bluetooth tipkovnice in kopalniške tehtnice) namreč takšno baterijo smatra kot prazno. Tu potem vstopi Batteriser, ki je v bistvu ”le” ojačevalnik napetosti električnega toka. Etuiji bodo šli v prodajo septembra 2015 po preračunani ceni 2,2 evra za kos.

Dodatne Informacije

Več informacij:
batteriser.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!