fbpx

Frachella – Slovenski nahrbtniki, ki so obnoreli modne odvisneže

Nahrbtniki Frachella

Po mestu se sprehaja vedno več deklet, katerih stylinge dopolnjujejo trendovski nahrbtniki Frachella. Nahrbtniki slovenske modne navdušenke, ustanoviteljice "streetstyle" bloga Frachella in nadobudne oblikovalke Mateje Škraba. Tu je njena zgodba…

Obraz za modnimi resicami in cofki Frachella je Mateja Škraba, model, oblikovalka in ljubiteljica mode s prefinjenim občutkom za prečiščeni minimalizem. Matejina ljubezen do mode izvira iz otroških let, ko se je kot majhna deklica zaljubila v puhast pulover v vseh odtenkih mavrice, ki ga je prejela v dar od svoje sestrične. Pulover, ki je zanetil Matejino ljubezen do mode in vsega povezanega z njo, je dandanes le še spomin, Mateja pa je prešla na oblikovanje svojih produktov, katerih oblikovanje navdihnejo spomini na potovanja, ulični stil, ki ga opazuje med iskanjem zanimivih stilov za svoj “streetstyle” blog Frachella in trenutni modni trendi. Nahrbtniki Frachella so popolna zmes elegance, svobode, nežnosti in drznosti ter predstavljajo popoln modni dodatek za obisk boemskega koncerta, odkrivanje rajskih plaž in pohajkovanje po mestnih ulicah.

Mateja je z oblikovanjem in izdelovanjem prvih nahrbtnikov Frachella pričela letos pozimi, ko je bilo na ulicah vse bolj mirno in je modni blog Frachella, ki ga soustvarja s fotografom Kristijanom Stramičem, bolj kot ne počival. V prostem času je tako pričela s skiciranjem oblek in modnih dodatkov, kmalu pa se je lotila tudi izdelave ruzaka, ki je bil sprva mišljen le zanjo. Kmalu je trendovski nahrbtnik opazila njena prijateljica in jo prosila, da ga izdela tudi njej, vse ostalo pa je zgodovina. Mateja dandanes v prostem času namreč izdeluje le še nahrbtnike, po mestu pa se sprehaja vedno več deklet, katerih stylinge dopoljnujejo preprosti, svobodni in razigrani nahrbtniki Frachella.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.frachella.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!