fbpx

Bentley Continental GT Mulliner: več moči in še več razkošja

Bentley Continental GT Mulliner; Foto: bentleymedia.com
Zadnjič posodobljeno: :

Bentley je predstavil novo različico modela Continental GT z imenom Mulliner, ki v sebi združuje paketa opreme Azure in Speed. S tem je pridobil na moči in ponuja še več razkošja.

Najnovejšo in hkrati tudi najbolje opremljeno različico Bentley Continental GT Mulliner, poganja 6,0-litrski W 12-valjni motor. Ekipa iz angleškega Crewa je iz njega iztisnila 650 konjskih moči in 900 njutonmetrov navora. Zaradi večje moči je pospeševanje od 0 do 96 km/h za 0,1 sekundo hitrejše in traja le 3,5 sekunde. Končna hitrost udobnega kupeja znaša zavidljivih 355 km/h. Različica Mulliner se ponaša z elektronskim štirikolesnim krmiljenjem, elektronsko zaporo diferenciala in sistemom za aktivno razporejanje navora.

Bentley Continental GT Mulliner; Foto: bentleymedia.com

Bentley je Continentalu GT Mulliner namenil vizualno nadgradnjo, da ga bomo lahko ločili od preostalih različic iz ponudbe Continental GT. Spremenjena je prednja maska in odprtine za zrak v prednjem odbijaču. Pokrovi vzvratnih ogledal so obarvani v satenasto srebrno ali črno barvo, pragovi avtomobila pa se dobili posebno osvetljavo. Različica Mulliner je dobila povsem svojo obliko platišč v velikosti 22-palcev, z vgrajenim logotipom, ki se med vrtenjem kolesa samodejno izravnava in tako vedo kaže popolno podobo črke B.

Bentley Continental GT Mulliner; Foto: bentleymedia.com

Notranjost različice Mulliner ponuja osem trobarvnih kombinacij, ki jih še dodatno kombiniramo z 88 variacijami lesnega furnirja. Oblazinjenje je prešito v tradicionalni obliki diamanta, v vsakem diamantu pa je natanko 712 šivov. Vsi diamanti skupaj prispevajo k kar 400.000 šivom, ki jih najdemo na vratnih oblogah, sedežih in v zadnjem delu avtomobila.

Dodatne Informacije

bentleymotors.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!