fbpx

Seksualni post: Bi se morali postiti tudi pri seksu?

Seksualni post? Post gotovo ne diši vsakomur. Težko si namreč predstavljamo, da se odrečemo nečemu, kar imamo nadvse radi. Pa naj bo to hrana ali pa … seks. Samska oseba, ki iz svojega življenja črta seks in se osredotoči na druge prednostne naloge, je pogost lik v naši kulturni zavesti. A namerno zmanjšanje seksa v razmerju deluje protislovno. Kljub temu obstajajo utemeljeni razlogi, da se odločimo za post tudi pri seksu v razmerju.

Zakaj bi se torej morali postiti tudi pri seksu v razmerju?

Za nekatere bo post pomenil veliko draženje, saj ne bodo mogli dobiti tega, kar si želijo. Zato si bodo svojega partnerja želeli še bolj. In to je še posebej dobrodošel učinek, če je naš seks postal rutina. Hkrati nas post pri seksu opomni, da je veliko drugih dobrih načinov, da smo s svojim partnerjem intimni. Že samo dotik ali poljub bo postal veliko intenzivnejši.
Če seks tako za nekaj časa pustimo ob strani, bomo spet pridobili moč za druge načine igre (odvisno od tega, kakšna so pravila našega postenja), ne da bi dosegli orgazem ali ga omogočili partnerju, s čimer bomo zmanjšali občutek tesnobe. Čas, ki smo ga sicer namenili seksu, bomo lahko zdaj porabili za pogovor o tem, kaj si želimo v postelji, in tako morda prekinili začaran krog enakih spolnih položajev, ki so v našo posteljo vnesli rutino.

PREBERITE ŠE: 10 seksi stvari, ki jih mora poskusiti vsak par

Če se torej odločimo za post pri seksu, kako dolgo naj bi trajal?

Stvar je odvisna od posameznega para – vzeti si je treba čas, ki po navadi mine med enim in drugim spolnim odnosom, potem pa to pomnožimo s tri. Če torej seksamo enkrat na teden, bi se načeloma morali postiti tri tedne.
Glavna razlika med postenjem pri seksu in mrtvim spolnim življenjem je namen. Ko se par začne spolno ustavljati, je za to po navadi krivo pomanjkanje komunikacije. Post pa je vnaprej načrtovana skupna pustolovščina, med katero se bomo brez skrbi pogovarjali in crkljali, hkrati pa pobližje spoznali naše intimno življenje ter poskrbeli za še bolj razburljiv seks na koncu.

Kdo bi si mislil, da je nekaj tednov brez seksa lahko tako seksi?

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!