fbpx

Bikoborbe.Mit.Eros

Izbor devetdesetih grafik enega največjih slikarjev v zgodovini Pabla Picassa je priložnost za vpogled v svet genija, ki je s svojim delom spremenil dimenzije sveta. Motivi, ki so Picassa zanimali in ki jih je mojstrsko zarisoval v tiskarske plošče, ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Mestni muzej Ljubljana, Gosposka 15, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 4 do 12 evrov

Izbor devetdesetih grafik enega največjih slikarjev v zgodovini Pabla Picassa je priložnost za vpogled v svet genija, ki je s svojim delom spremenil dimenzije sveta. Motivi, ki so Picassa zanimali in ki jih je mojstrsko zarisoval v tiskarske plošče, so zelo raznovrstni: grška in rimska mitologija, bikoborbe, odnos med slikarjem in njegovim modelom, živali, tihožitja, portreti in izjemne ilustracije knjig. Na razstavi je prikazan tudi izbor grafik iz serije Suite Vollard, ki jo likovni kritiki štejejo za eno najpomembnejših grafičnih serij 20. stoletja.

 

Prejšnje
Julij Cezar

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.