fbpx

Julij Cezar

William Shakespeare je eden tistih dramatikov, katerega dela so vedno znova aktualna, kljub temu da je od njihovega nastanka lahko minilo že skoraj pol tisočletja. Zaradi tega so dela največjega angleškega pisca za oder redno umeščena v ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
SNG Dama, Erjavčeva 1, Ljubljana
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 8 do 18 evrov

William Shakespeare je eden tistih dramatikov, katerega dela so vedno znova aktualna, kljub temu da je od njihovega nastanka lahko minilo že skoraj pol tisočletja. Zaradi tega so dela največjega angleškega pisca za oder redno umeščena v repertoarje gledališč, tako konvencionalnih kot eksperimentalnih. Tragedijo Julij Cezar postavlja na oder Drame Ljubljana režiser Diego de Brea, ustvarjalec, ki je bil za svoja dela že večkrat nagrajen tudi v tujini. Zgodovinska zgodba o politični nadvladi, osebni prevari in zavajanju množic ni le zgodba, ki jo poznamo iz zgodovine. Gre za veliko intimno zgodbo o izgubi idealov, kar osvetljuje to vladarsko zgodovinsko žaloigro v sodobni luči.

 

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.