fbpx

Jesenska sonata

Drama Ernsta Ingmarja Bergmana je prva slovenska uprizoritev, katere uspeh poleg samega avtorja, znamenitega režiserja nagrajenega s ''palmo vseh palm'' v Cannesu, napoveduje že ekipa ustvarjalcev, ki postavlja delo na oder celjskega gledališča. ...

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
SLG Celje, Gledališki trg 5, Celje
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
od 11 do 14 evrov

Drama Ernsta Ingmarja Bergmana je prva slovenska uprizoritev, katere uspeh poleg samega avtorja, znamenitega režiserja nagrajenega s ”palmo vseh palm” v Cannesu, napoveduje že ekipa ustvarjalcev, ki postavlja delo na oder celjskega gledališča. Režiser dela je nekdanji ravnatelj ljubljanske drame Janez Pipan, ki se v zadnjem času ukvarja predvsem z režijo morda nekoliko zahtevnejših dramskih besedil. Jesenska sonata pripoveduje zgodbo o svetovno znani pianistki Charlotte, ki je karieri podredila svoje družinsko življenje. Zgodba steče, ko Charlotte po dolgih letih obišče hčer Evo. Ne ve, da je tam tudi njena druga hči Helene, ki je psihično bolna in skoraj nesposobna artikulirane komunikacije. Izvrstni psihološki portreti ljudi in nerazčiščena preteklost so podlaga izvrstne, danes izredno aktualne drame.

 

Naslednje
Julij Cezar

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.