fbpx

Billy: električno kolo BMX za čez drn in strn

Billy – električno kolo BMX

Enki Cycles je podjetje, ki z Billyjem, električnim kolesom BMX, sodeluje na platformi Kickstarter. Njihova filozofija za razvoj kolesa je sila preprosta: kolo mora biti preprosto zabavno. Ideja, da bi ustvarili zgolj še eno električno kolo, se jim je upirala, saj so si želeli več. Tako je nastalo električno kolo BMX , ki lahko vsako pot naredi zabavno.

Billy je v osnovi kolo BMX, ki so mu dodali še malo elektrike. Za podjetjem je več kot leto testiranj in modifikacij prototipnega kolesa, s končnim rezultatom pa so zdaj končno zadovoljni. Ponudili so ga kupcem na platformi Kickstarter in jih že kar nekaj prodali.  Kolesa BMX ni brez značilnega krmila, na katerega niso pozabili niti v tem primeru. Omogoča odzivno in natančno upravljanje kolesa, kar bo v nagnetenih mestnih središčih zagotovo prav prišlo.

Pri Billyju lahko pozabite na olje in umazanijo, saj ima namesto verige karbonski jermen, ki ga uporabljajo pri motornih kolesih Haley-Davidson. Ti jermeni ne potrebujejo vzdrževanja, imajo petkrat daljšo življenjsko dobo od verige in zagotavljajo bolj gladko vožnjo po terenu. Elektromotor je skrit v zadnjem kolesu, baterija pa omogoča do 64 kilometrov avtonomije. Zaradi manjšega premera koles se BMX lažje vzpenja na hrib in hitreje pospeši z mesta. Aluminij, iz katerega je narejeno ogrodje, zagotavlja nizko težo in tako vam bo kljub dodatni teži baterije uspelo z BMX-om izvesti kakšen trik. Billy je od drugih električnih koles zagotovo drugačen in v enem paketu združuje mestno in terensko električno kolo.

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNA DESKA STARK MOBILITY, KI JE DRUGAČNA OD DRUGIH ELEKTRIČNIH DESK

Galerija slik: Billy – električno kolo BMX

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.