Bliža se že 7. bienale vidnih sporočil Slovenije

7. bienale vidnih sporočil Slovenije (2015)

Fundacija Brumen v sodelovanju z Narodno galerijo pripravlja že 7. bienale vidnih sporočil Slovenije, bienale, ki velja za najpomembnejšo retrospektivo nacionalnih vizualnih komunikacij zadnjega obdobja. Na njem bodo razstavljeni finalisti razpisa, ki jih bo med prijavljenimi izbrala mednarodna žirija. Namen razstave, ki odpira vrata 20. oktobra 2015, je dvigniti kvaliteto vidnih sporočil, kamor uvrščamo vse od tiska, video produkcije, spletnega oblikovanja do tipografije.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Narodna galerija

Organizator

Fundacija Brumen

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

5€

7. bienale vidnih sporočil Slovenije, ki ga bo od 20. oktobra do 22. novembra 2015 pod streho vzela Narodna galerija v Ljubljani, bo tudi letos predstavil najboljše kar ima Slovenija pobuditi na področju vizualnih komunikacij. Vizualne komunikacije oziroma vidna sporočila so sicer le bolj sofisticiran izraz za grafično oblikovanje.

PREBERITE ŠE: Prihaja TEDxLjubljana v zraku #TEDx Ljubljana 2015

V Narodno galerijo se po letu premora zopet vrača bienale vidnih sporočil Slovenije.
V Narodno galerijo se po letu premora zopet vrača bienale vidnih sporočil Slovenije.

In čeprav marsikdo meni, da ga to ne zanima oziroma se ga ne tiče, pa so stvari povezane z oblikovanjem hočeš nočeš del našega vsakdana. Vidna sporočila na nas namreč prežijo na vsakem koraku. Ko držimo pametni telefon, ko beremo knjigo, katalog ali časopis, ko iščemo oddelek v trgovini, ko naše oko ujame oglas na cesti, ko izpolnjujemo obrazce,… Vse kar nas obkroža je tako ali drugače povezano z oblikovanjem (arhitektura, pisava, oglasi,…) in na bienalu bomo videli nacionalni jagodni izbor mednarodne žirije sestavljene iz imen priznanih strokovnjakov te branže (teoretikov in praktikov) preteklih dveh let. Žirija bo na razstavi med finaliste razdelila ocene in podelila najvišja priznanja, to so Brumnove nagrade.

Utrinki iz bienala leta 2013:

Dodatne Informacije

Več informacij:
ng-slo.si
bvss.brumen.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LJFW 2020: prihaja nova modna sezona!