fbpx

BMW 8 Convertible: najelegantnejši BMW zdaj še s platneno streho

BMW 8 Convertible

BMW 8 Convertible skriva v sebi vse tisto, kar nam je všeč pri Coupeju, a s to prednostjo, da lahko odpre streho in pokaže svetu svojo razkošno notranjost.

Približno pet mesecev po predstavitvi elegantnega BMW 8 Coupe so nam že predstavili njegovo različico z odprto streho. BMW 8 Convertible bo na začetku na voljo v različici M850i xDrive s 4,4-litrskim V 8-valjnim motorjem, ki ima 530 konjskih moči in 750 njutonmetrov navora. Od 0 do 100 km/h potrebuje zgolj 0,1 sekunde manj kot različica s trdno streho, ki isto pospeševanje naredi v 3,7 sekunde.

V Evropi bo ob predstavitvi na voljo že dizelski 840d xDrive s 3-litrskim motorjem, 320 konjskimi močmi in 680 njutonmetrov navora. Oba motorja bosta povezana z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom.

Dizajn pri BMW 8 Convertible je skoraj povsem enak kot pri tistem s trdo streho. Razlika je zgolj v platneni elektronski strehi. Ta se pospravi v prostor za zadnjimi sedeži, zgornji del tega prostora pa je prekrit z istim oblazinjenjem kot armaturna plošča in vratne obloge. Streha potrebuje 15 sekund, da se odpre ali zapre, to pa lahko počnemo pri hitrosti do 50 km/h. Za manj vetra v potniški kabini poskrbi odbojnik vetra, kot dodatno opremo pa si lahko omislimo grelce vratu, ki nam iz sedežev pihajo topel zrak.

Ostala tehnologija je enaka kot pri že predstavljenem BMW 8 z obširnim seznamom dodatne in varnostne opreme. BMW 8 Convertible se bo javnosti prvič predstavil konec novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Galerija slik – BMW 8 Convertible

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!