fbpx

5+ stvari v vašem domu, ki jih morda ne uporabljate, a so zelo vredne

Če še niste opravili jesenske čistke v hiši, po kleteh in garažah, je čas, da se tega lotite že zdaj. Nikoli ni prepozno, a bodite pozorni, katere stvari boste zavrgli in katere obdržali. Med kupom smeti se lahko nahajajo stare stvari, ki so vredne veliko denarja in lahko morda z njimi tudi zaslužite. Saj veste, vsak cent šteje.

Navadne stvari, ki ste jih nekoč uporabljali vi ali vaša družina, danes verjetno ležijo nekje na dnu škatel v kleti in čakajo na kosovni odvoz. A premislite, preden jih zavržete, saj lahko z njimi zaslužite, ker so danes vredne več, kot si mislite.

Gramofon in gramofonske plošče

Gramofon in gramofonska plošča
Gramofon in gramofonska plošča

Gramofonske plošče so ponovno v modi. Če ste jih našli zatrpane v krami, nimate pa jih namena uporabljati, je čas, da jih prodate. V tujini obstajajo številni sejmi, na katerih ljudje čakajo v dolgih vrstah, da bi dobili gramofonsko ploščo. Trenutno je na spletnem trgu zelo priljubljen album Elvisa Presleyja Purple Rain, ki je vreden 179 dolarjev (približno 160 evrov).

Če želite poslušati glasbo, morate imeti gramofon. Na mednarodnih spletnih prodajalnah se ti trenutno zelo dobro prodajajo. Na spletnih trgovinah objavite svoj oglas in  morda boste nekoga osrečili s tem redkim kosom tehnologije, ki ga vi ne želite več uporabljati.

Vintage oblačila in torbice

Vintage oblačila in torbice
Vintage oblačila in torbice

Vintage oblačila so že nekaj časa zelo popularna. Po mestni se odpirajo številne prodajalne, v katerih lahko prodate svoje kose, ki ste jih dolgo časa hranili v omari. Majica s poslikavo Prince se je pred kratkim prodala za 380 dolarjev (približno 330 evrov).

Čez leta so se v vaši omari ali omari vaše babice nakopičile torbice, ki so danes ‘zaželena roba’. Vintage Chanel torbico lahko danes prodate za do 3000 dolarjev (približno 2700 evrov).

Pohištvo iz 90. let prejšnjega stoletja

Pohištvo iz 90. let
Pohištvo iz 90. let

Ideja, kako urediti svoj dom, se z leti spreminja. Preizkušamo različne stile, in danes je ponovno popularno pohištvo iz devetdesetih let. Verjetno gre za nostalgijo. V vaši garaži ali babičini hiši boste zagotovo našli skrite zaklade, ki se morda ne ujemajo z vašim slogom, a si jih drugi močno želijo.

Kostumi in maske

Kostumi in maske
Kostumi in maske

Če imate v svoji bližini  ljubitelja popularne kulture, vam je potem jasno, kaj pomeni obsesija z maskami, figurami, kostumi in vsem, kar je povezano z določenimi fikcijskimi liki. Zbirateljske maske so lahko vredne tone denarja, ker so pristni oboževalci pripravljeni odšteti veliko za unikaten kos, ki bo dopolnil zbirateljsko kolekcijo.

Masko Darth Vader so pred kratkim na eni ameriški spletni prodajalni prodali za 47 dolarjev (približno 40 evrov), komplet zvezdic Zvezdne steze pa je bil prodan za 91 dolarjev (približno 80 evrov).

Deli avtomobila

Deli avtomobilov
Deli avtomobilov

Če ste ljubitelji ‘oldtimerjev’, je potem skoraj nemogoče, da ne bi v svoji garaži imeli takšnih in drugačnih avtomobilskih delov, s katerimi ne morete narediti nič, a prepričani ste, da jih boste enkrat uporabili. No, očitno se niste motili, saj dosegajo havbe, okraski na avtomobilih, znaki, vrata, žarometi in drugi deli redkih vintage avtomobilov velike vrednosti, ker imajo dekorativni namen.

LEGO kocke

LEGO
LEGO

LEGO kocke so še zmeraj zlata vredna igrača, ker so se dejansko obdržale tudi med novimi generacijami. Ne služijo zgolj kot sredstvo za igranje, temveč za razvijanje otrokovega razmišljanja. Očitno pa so stare figurice več kot zaželene.

Mini figura Jessie iz Svet igrač 2 se prodaja za 10 dolarjev (približno 9 evrov). LEGO Harry Potter in Feniksov red so pred kratkim prodali za 450 dolarjev (približno 400 evrov). Nekateri deli iz LEGO kolekcije so najbolj zaželeni: okno, volan ali redka barvna opeka, lahko vam prinesejo celo več sto evrov.

Polaroidna kamera

Polaroid kamera
Polaroid kamera

Letos je vse v znamenju polaroidnih kamere. Videli smo oblačila in dodatke v znamenju pisanih barv, ličila in še več. Kamere pa bolj redko vidimo. Če jo imate doma, jo je vredno prodati, ker obstaja veliko ljudi, ki so pripravljeni plačati veliko denarja, da dobijo vaš Polaroid. Pred kratkim so eno tako kamero prodali za 152 dolarjev (približno 133 evrov).

Retro videoigre

Retro video igre
Retro video igre

Otroci 90. let prejšnjega stoletja se verjetno spomnite, kako ste se veselili prihoda domov iz šole, da ste lahko igrali Super Maria. Kot lahko vidimo med današnjimi mladostniki in odraslimi, se fascinacija z igricami nadaljuje. Retro videoigre trenutno doživljajo renesanso, kar pomeni, da lahko še delujočo konzolo ali igro, ki ste jo spravili v omaro, nimate pa je namena uporabljati, prodate.

Lansko leto je EBHT spletna trgovina prodala zbirko starinskih Sega iger za 2382 dolarjev (približno 2100 evrov), zakaj torej ne bi tudi vi poskusili s takšno prodajo. Zaslužek bo verjetno manjši, a vredno je, če videoiger ne boste nikoli več igrali.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!