fbpx

BMW M6 GT3 – dirkaška različica M6 Coupéja, o kateri boste še veliko brali

BMW M6 GT3 je dirkaška različica M6 Coupéja, ki jo bomo kmalu našli v garažah številnih zasebnih dirkaških moštev. Bavarci so nadgradili njegovo voznost in ekonomičnost, sedež postavili na sredino, občudovali pa ga bomo lahko na različnih prvenstvih in dirkah pod okriljem tekmovanja BMW Sports Trophy.

BMW je v dirkaško različico modela M6 Coupé, BMW M6 GT3, pretopila vse znanje in izkušnje, ki so jih nabrali s super uspešnim predhodnikom BMW Z4 GT3. M6 GT3 tako stopa v velike čevlje, a zdi se, da bo kos nalogi, saj se ponaša s serijo izboljšav. Izstopajo predvsem tiste na področju voznosti, pa tudi varčnosti. Ena izmed takih je serijski 4,4-litrski V8-motor s tehnologijo M TwinPower Turbo, ki zmore razviti več moči in navora.

PREBERITE ŠE: BMW 3.0 CSL Hommage R – spomin na BMW-jevo ”odkritje” Amerike

Krasita ga daljša medosna razdalja in občutek v vožnji, ki mu med dirkalniki ni para. Za 1300-kilogramsko zverino bo treba odšteti 379 tisoč evrov, 585-konjskih moči pa bo na kolesa prenašal 6-stopenjski dirkalni menjalnik, medtem ko je aerodinamika optimizirana v vetrnem tunelu BMW.

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw-motorsport.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!