BMW Motorrad Vision DC Roadster: se znameniti bokserski motor poslavlja?

BMW Motorrad Vision DC Roadster

Že več kot 90 let je 2-valjni bokserski motor v središču pozornosti motornih koles BMW. Zaradi te posebne oblike motorno kolo v trenutku prepoznamo, mnogi pa se sprašujejo, kako s tem v prihodnje, saj smo priča vse večji elektrifikaciji.

Koncept BMW Motorrad Vision DC Roadster razblinja dvome in nam kaže vpogled v prihodnost električnih motornih koles BMW. Tradicionalno podobo 2-valjnega bokserja bo prevzela baterija, ki bo nameščena pravokotno glede na motorno kolo. Prav tako bo imela hladilna rebra z ventilatorji, kar je še en poklon legendarnemu motorju BMW R 32, ki ga je že leta 1923 zasnoval Max Friz. Hladilni elementi bodo izpostavljeni zraku, prav tako kakor so bili izpostavljeni do zdaj. Pod baterijo bo nameščen elektromotor, ki bo povezan z gredjo.

BMW na ta način ohranja tradicijo, hkrati pa se zaveda prihodnosti in se le tej, tako z vidika dizajna kot z vidika tehnologije, odlično prilagaja.

Galerija: BMW Motorrad Vision DC Roadster

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmw-motorrad.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!