Električni vodni skuter Taiga Orca: Tesla na vodi

Vodni skuter Orca

Drveti na elektriko po vodi, in to slani. To ni mačji kašelj, a podjetju Taiga Motors je z električnim vodnim skuterjem Orca to uspelo.

Podjetje Taiga Motors, ki se je prvo lotilo izdelave električnih snežnih sani, je za nov izziv izbralo izdelavo električnega vodnega skuterja. To jim je tudi uspelo, saj je vodni skuter Orca že mogoče naročiti. Pohvali se lahko z elektromotorjem s 180 konjskimi močmi in končno hitrostjo 104 km/h. Baterija zmogljivosti 23kWh bo omogočila 2 uri vožnje, s hitrim polnilcem pa jo bo mogoče napolniti do 80 % v le 20 minutah.

Taiga je imela pri izdelavi baterije največ dela, ki ne samo da mora preživeti konstanten stik z vodo, temveč se tudi njena kapaciteta ne sme zmanjšati (zaradi vsakoletnega skladiščenja čez zimo). Ker baterija predstavlja polovico teže skuterja, je ogrodje izdelano iz karbonskih vlaken. Na krmilu se nahaja zaslon, prek katerega bo voznik spremljal GPS-navigacijo, bil povezan prek omrežja LTE (ali Wi-Fi, če ga najdemo na morju) ter prek Bluetootha. Prikazale se  bodo tudi informacije o temperaturi morja, kot tudi slika iz na skuter nameščenih kamer. Seveda pride v paketu tudi mobilna aplikacija za sistemske posodobitve. Pri Taiga Motors bodo Orco začeli dostavljati naslednje leto, zanjo pa bodo želeli preračunanih 21.700 evrov.

Galerija: Taiga Orca

Dodatne Informacije

Več informacij:
taigamotors.ca

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Mercedes Benz AMG GT Black Series – zloglasna črna serija