BMW X5: najbolj poznani SUV ima novo podobo

BMW X5
Zadnjič posodobljeno: :

BMW X5 je zasijal v novi luči z bolj robustnim videzom in veliko več tehnologije. Paradni konj med SUV-ji bo zagotovo navduševal še naprej, saj si je ustvaril neverjeten renome, ki ga bo težko prekositi.

Novi BMW X5 je obdržal prepoznavne SUV-linije, ima pa tokrat opazno večje odprtine v prednji maski. Prilagodljivi LED-žarometi so zdaj del standardne opreme, za doplačilo pa je možno naročiti BMW laserske žaromete. Na zadku so prtljažna vrata razdeljena na dva dela, s čimer bo omogočeno lažje nalaganje tovora in manjših predmetov. Za doplačilo se lahko oba dela odpira elektronsko.

V notranjosti bomo našli dva 12,3-palčna zaslona, prvi je pravzaprav voznikova digitalizirana instrumentna plošča, prek drugega pa upravljamo z zabavno-informacijskim sistemom. Prednji sedeži so ogrevani in elektronsko upravljani. Po želji si jih lahko omislite tudi z ventilacijo in funkcijo masaže. Za vse avdiofile so poskrbeli pri Bowers & Wilkinsu, saj imamo na voljo njihov zvočni sistem z 20 zvočniki in kar 1.500 vatov izhodne moči. Če želite z novim BMW-jem X5 prepeljati več oseb, bo od decembra dalje na voljo tudi tretja vrsta sedežev.

Pod pokrovom novega BMW X5 boste našli bencinski vrstni 6-valjni motor xDrive40i s 340 konjskimi močmi in dva dizelska motorja, prav tako vrstna 6-valjnika s 400 konjskimi močmi oziroma 256 konjskimi močmi. Vsi motorji so že serijsko na voljo z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom Steptronic . Za doplačilo je na voljo adaptivno vzmetenje in krmiljenje z zadnjimi kolesi, še večjo nadgradnjo pa predstavlja BMW zračno vzmetenje. Novi BMW X5 bo na trg prišel proti koncu letošnjega leta.

Galerija slik: BMW X5

Dodatne Informacije

Več informacij: bmw.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Audi RS3: Audijeva ″žepna″ petarda