Kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov?

Uporaba losjona za telo po tuširanju naj bi bila dobra navada za dosego gladke in mehke kože. Vendar pa je cel kup alternativ, ki so morda za tvojo kožo boljše – in nekatere tudi veliko bolj cenovno ugodne. Preberi si, kaj bi morala po mnenju dermatologov po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo.

Splošno znano je, da se po tuširanju na kožo nanese losjon za telo. Vendar pa mnogi strokovnjaki trdijo, da losjon ne vlaži kože dovolj dobro. Vprašanje je torej, kaj bi morala po tuširanju uporabiti namesto losjona za telo po mnenju dermatologov. Po mnenju Ameriške akademije za dermatologijo (American Academy of Dermatology) losjon sicer uspešno navlaži kožo, vendar so na trgu še boljše različice. Mnogi dermatologi bolj kot losjon zagovarjajo uporabo oljnih preparatov ali pa kreme za telo. Ta dva tipa izdelkov sta v večini primerov manj odišavljena ter tako manj invazivna za kožo. Izbira izdelka pa je seveda odvisna od tvojega tipa kože. Če imaš bolj mastno kožo, izberi kremo na vodni osnovi, če pa je tvoja koža zelo suha, pa ti priporočamo uporabo olja za telo. Slabša stran olja in kreme pa je seveda ta, da ti preparati potrebujejo več časa, da se vpijejo. Vendar pa je zato njihova učinkovitost toliko boljša.

PREBERITE ŠE: Najboljši ženski parfumi za poletje 2018

Namesto losjona raje uporabi olje ali kremo
Namesto losjona raje uporabi olje ali kremo.

Dodatne Informacije

Več informacij:
aad.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!