Hiša Fink: nova kulinarična točka v Novem mestu

Zadnjič posodobljeno: :

V Novem mestu je svoja vrata široko odprla Hiša Fink. Z globokim spoštovanjem do dediščine in iskreno ljubeznijo do kuhanja ter vsega lepega, kar kuhanje prinaša, sledi Hiša Fink jasni viziji in dolgi tradiciji. So gostilna ugodja, udobja in neizmernih okusnih užitkov.

Osnovne Informacije
Naslov

Hiša Fink
Irča vas 13
Novo mesto

Povezava

Hiša Fink

Urnik

Od ponedeljka do sobote od 08.00 do 23.00.

Kontakt

+386 41 601 540

Hišo Fink vodita Tanja in Damjan, ki se svojo kuhinjo globoko priklanjata koreninam – družinskim in podzemeljskim. Njune jedi so povezane z njima ljubimi kraji, prijetnimi spomini ter ljubljenimi ljudmi.

Slastne dobrote iz Hiše Fink
Slastne dobrote iz Hiše Fink

S Tanjo duhajte in okušajte domač vrt in bližnji gozd, zeleno reko Krko in prostrane travnike. Uvodoma se spogledujte s solato 2018 – kvadratni meter vrtička, nadaljujte preprosto in veličastno – s šparglji v tempuri in gomoljčnicami, za glavno jed pa vzemite postrv in kos kruha (postrv kuhana na lešo). Za konec je Tanja zapisala slastno meringo z dišečimi gozdnimi jagodami. Damjan v svojem meniju prav po moško veliko pove že s prvim hodom, saj gre že takoj na začetku v troje: telečji jezik z redkvijo, jelenov tartar s kandirano rdečo papriko in masleno jetrno paštetko s kremo pistacije. Vaše brbončice draži s polnjenim bučnim cvetom s skuto, divjimi zelišči in slanino, na sončno stran Gorjancev pa vas odpelje s pečenim belokranjskim jagnjetom s pastinakom, grahom in meto. Ljubezen je esenca kuhinje Hiše Fink; Damjan za konec postreže Njen tiramisu.

V Hiši Fink vam postrežejo tudi z zajtrkom oziroma malico.
V Hiši Fink vam postrežejo tudi z zajtrkom oziroma malico.

Hiša Fink obljublja rajanje okusov, misli, pogledov in občutkov, senzorično pustolovščino pa dopolnjujejo z več kot 300 skrbno izbranimi vini, ki jih hranijo v kleti. Strežejo tudi zajtrk oziroma malico, odprti pa so od ponedeljka do sobote med 8. in 23. uro.

Dodatne Informacije

Več informacij:
hisafink.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kako izbrati najbolj okusno in sočno lubenico?