fbpx
Netflix ©2020

Bob je trenutno najbolj priljubljena pričeska na svetu

Moči dobre frizure ne smemo podcenjevati. Ne samo, da se lahko z njo izrazite in je pomemben del vaše identitete, lahko je tudi način, kako se spoprijeti z življenjskimi izkušnjami, pa naj bo to večji prelomnica v življenju ali častni spomin na ljubljeno osebo.

Seveda obstaja veliko različnih oblik frizur, s katerimi lahko eksperimentirate in zdi se kot da ste na potovanju, ko poskušate najti tisto, zaradi česar se boste počutili najbolj samozavestne in močne. Vendar je nedavna raziskava pokazala, da po vsem svetu kraljuje predvsem ena pričeska.

Na seznamu več kot 170 različnih pričesk so analizirali Googlove podatke o iskanjih po vsem svetu in ugotovil, da je najbolj priljubljen nihče drug kot klasični bob. Izrazi okoli besede “bob” obsegajo neverjetnih 222.580 povprečnih mesečnih iskanj in je najbolj priljubljen videz las v 52 državah, vključno z Združenim kraljestvom, ZDA, Belgijo in Nemčijo. Po bobu prihaja “bun” s 85.890 povprečnimi mesečnimi iskanji in “bangs” z 85.830.

Zakaj je bob tako priljubljen

Leta 1909 naj bi ga izumil pariški frizer Antoine de Paris, ki je kot navdih uporabil Joan of Arc in brezčasna pričeska je v 20. letih postala nadvse priljubljena. Odcep od arhaičnega prepričanja, da dolgi lasje pomenijo ženstvenost, je bob postal simbol premika v družbi. Dandanes ga hvalijo zaradi nizke potrebe po vzdrževanju in ga lahko nosite na različne načine, od francoskega boba (kadar dolžina običajno doseže vogal ust) do asimetričnega boba (kadar je ena stran nekoliko daljša od druge ) in celo lob (nekoliko daljša različica boba).

Če se tudi v spopadate z odločitvijo – bob: da ali ne – smo poiskali nekaj najljubših bob stilov za navdih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!