Bodite srečni: 15 stvari, ki jih srečni ljudje počnejo drugače

Zadnjič posodobljeno: :

"Sreča ni v dogodkih, temveč v plimah in oseka uma." – Alice Meynell

Sreča je v majhnih stvareh, v načinu, kako gledate na življenje.

Poglejmo, kaj počnejo srečni ljudje za svojo srečo.

1. Najdejo zdrav način za obvladovanje stresa in tesnobe

Naj gre za sprehod, tek, pisanje, meditacijo ali poslušanje glasbe, vedno v vsem najdejo način, da se sprostijo, da se spoprimejo s svojo žalostjo, namesto da bi se utopili v obupu.

2. Hvaležni so za stvari, ki jih imajo zdaj, ta trenutek

Ne ukvarjajo se s tem, kaj so izgubili, prav tako ne čakajo na “nekaj”. Preprosto uživajo v tem, kar imajo zdaj, in vedo, kaj in kako narediti, da bodo srečni.

3. Ne jemljejo življenja preveč resno

Se smejijo in poskušajo, da stvari ne jemljejo preveč osebno. Znajo najti veselje v najpreprostejših trenutkih življenja.

4. Nimajo zamer

Odpuščajo in pozabljajo. Poskušajo živeti brez slabih čustev, saj razumejo, da jim to le škodi. Iskreno izpustijo ljudi, ki so jih prizadeli, in jim odpuščajo, tudi če tem osebam ni žal za to kar so naredili.

5. Večkrat rečejo “da” kakor “ne”

Odprto razmišljajo o novih stvareh, ljudeh. Zanima jih doživljanje življenja v vsej njegovi veličini. So strastni in radovedni.

Odpuščajo in pozabljajo.
Odpuščajo in pozabljajo.

6. Obkroženi so s srečnimi ljudmi

Družijo se s pozitivnimi ljudmi. Vedo, da se sreča pomnoži, ko so obkroženi z njimi.

7. Žalujejo drugače

Se hitro premikajo naprej, naredijo vse kar je potrebno v trenutku žalosti, da bi to čim hitreje premagali. Potem iščejo srečne trenutke, v majhnih stvareh, ki se dogajajo v njihovem življenju, ter se osredotočajo na to.

8. Ljubijo z vsem srcem

Ne bojijo se tvegati, vedo, da so ranljivi. Ne bojijo se predati nekomu, ki ga imajo radi, v celoti. Sprejmejo priložnost in si ustvarijo še več možnosti. Vedo, da če se odprejo drugi osebi, je to ključ do prave ljubezni.

9. Niso preveč neizprosni do sebe

Ne obremenjujejo se zaradi svojih napak ali slabih odločitev. Ne ozirajo se nazaj in govorijo, da bi nekaj morali storiti drugače. Sprejemajo dejstvo, da so vsi samo človeška bitja, dovzetna za napake in napačne odločitve.

10. Vedno najdejo nekaj, česar se veselijo

Vedno najdejo nekaj, kar jih žene naprej, ne glede na to, kaj je. Najdejo nekaj, s čimer se bodo lahko motivirali. Nekaj, nad čemer bodo navdušeni. Cenijo življenje.

Vedno najdejo nekaj, kar jih žene naprej.
Vedno najdejo nekaj, kar jih žene naprej.

11. Veselijo se uspehov drugih

Niso ljubosumni in ne zavidajo drugim njihovega uspeha, veselijo se z njimi. Želijo videti tudi druge ljudi srečne.

12. Ne primerjajo se

Svoje življenje ne primerjajo z drugimi. Prizadevajo si za več, medtem ko so zadovoljni s tem, kar že imajo.

13. Sprejmejo strah pred neznanim

Kljub temu, da jim je malo neprijetno, se ne počutijo slabo. Na življenje imajo pozitiven pogled in puščajo, da vesolje skrbi za podrobnosti.

14. Niso pozorni, na to kaj si mislijo drugi

Ne osredotočajo se na to, kaj ljudje govorijo o njih ali kako jih označujejo. Živijo svoje življenje na način, ki jih dela resnično srečne in ne sprejemajo mnenj drugih.

15. Odločijo se, da bodo srečni

Navsezadnje je sreča izbira, ne razpoloženje. Nič ne bo popolno ves čas, ampak srečni ljudje se odločijo, da bodo ostali srečni – ne glede na vse. Odločijo se, da se bodo vsak dan zbudili in se odločili biti srečni, ne glede na to, na kateri strani postelje so se zbudili.

Srečni ljudje se odločijo, da bodo ostali srečni - ne glede na vse.
Srečni ljudje se odločijo, da bodo ostali srečni – ne glede na vse.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Psihologi pojasnjujejo 6 stvari, ki jih v naših sanjah nikoli ne bomo mogli narediti oziroma doživeti