Foto: Sunrose 7

Bohinjski butični hotel Sunrose 7 bogatejši za velnes Zlata vila

Zadnjič posodobljeno: :

Ikonični butični hotel ob vznožju Julijskih Alp, ki je kot prvi v Bohinju že leta 1890 nudil ogrevane kopalnice in drugo napredno hotelsko ponudbo, je v času zaprtja turističnih namestitev poskrbel za posebno novost. Poleg večkrat nagrajenih kulinaričnih doživetij, udobne namestitve, ki sledi načelom digitalnega detoksa, in prijaznega osebja hotel po novem nudi tudi zasebni velnes Zlata vila.

Velnes Zlata Vila z dizajnerskim interierjem ponuja sedem sprostitvenih elementov, med drugim karbonizirano finsko savno, sproščujočo masažno kopel in ledeni slap za knajpanje. Najnovejša pridobitev je namenjena gostom, starejšim od 18 let, za zagotavljanje zasebnosti pa sprejme do šest oseb. Koncept in podobo butičnega velnesa so navdihnile zgodbe o visokogorskih vilah, ki domujejo v pobočjih in skritih kotičkih Bohinja. Pohodniki so namreč nekoč pripovedovali zgodbe o vilah, ki so slovele po svoji izjemni in neokrnjeni lepoti, zlatih laseh ter mehki in lesketajoči se koži. Legenda pravi, da so k čudovitemu videzu vil botrovali prav minerali čiste vode Triglavskih sedmerih jezer in ostali čarobni elementi njihovega naravnega, a skritega domovanja.

Karbonizirana finska savna z bohinjskimi zelišči
Foto: Sunrose 7

Domačno oblikovan velnes že na prvi pogled navdušuje s skrbno izbranimi detajli, ki so nastali pretežno v samogradnji in izhajajo iz src njihovih ustvarjalcev. Poseben ambient pričarajo ročno vdelan mozaik iz več kot 1.400 zlatih kock in stene, obdane obdane z masivnim lesom, ki mu je bilo vdahnjeno novo življenje. Narejen je namreč po načelu “nadcikliranja” iz 100 in več let starih ročno izdelanih stolov, miz ter drugega odsluženega pohištva, ki so ga predelali v stenske obloge, kar prostoru daje poseben značaj. Pri tem ne gre prezreti poklona bohinjski železarski dediščini s premišljeno uporabo odtenka črne železove rude na stenah in tleh, ki se lepo povezuje z masivnim slovenskim lesom ter zlato barvo v prostoru za počitek.

“Nadciklirano” 100 let staro pohištvo za stenske obloge
Foto: Sunrose 7

Sedem elementov visokogorske sprostitve

Velnes Zlata vila svojim gostom ponuja sedem elementov sprostitve, vsak od njih pa predstavlja en zdravilni element bohinjskega visokogorja:

  • razkošje osvežilnega ledenega slapu Grmečica za knajpanje,
  • sproščujočo masažno kopel iz žlahtnega nerjavečega jekla v odtenku Triglavskih sedmerih jezer,
  • biserno kopel z ioniziranim pokljuškim zrakom,
  • karbonizirano finsko savno, aromatizirano z domačimi bohinjskimi zelišči,
  • bohinjski dež in vroče-mrzlo masažno prho,
  • zvočno terapijo bohinjskih gozdov,
  • ognjeni krst ročno izdelanih lantern.

Gostje se boste lahko v hotelu lahko razvajali od 21. maja dalje.

Zdravilna moč narave
Foto: Sunrose 7

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!