fbpx

Ženske s temi potezami obraza so najlepše, pravi znanost

Kateri ženski obraz je najbolj privlačen na svetu? Je lepota res povezana samo z zunanjostjo? In kaj na to pravi znanost - katera ženska je po njihovih videnjih najlepša?

Kdo je ženska, ki se zdi znanstveno najlepša na svetu? Odgovor je Amber Heard. Njen obraz je odličen primer popolne kombinacije razmerja med brado, ustnicami, očmi, nosom, obrvmi, obliko čeljusti in obraza.

Pri preučevanju lepote je namreč vodilo teorija zlatega reza.  Pri meritvah je Amber Heard dosegla 91,85 odstotkov. Tako se je lepa manekenka približala standardom lepote, ki so jih uveljavili že stari Grki. Merilo, znano pod imenom Greek Golden Ratio of Beauty Phi, je formula, ki izvira iz evropske renesanse. Umetniki in arhitekti so pri ustvarjanju svojih mojstrovin uporabljali enačbo, poznano kot zlati rez, ki so jo pozneje znanstveniki prilagodili, in z ujemanjem meritev obraza lahko z njeno pomočjo potrdijo posameznikovo lepoto. Največji pomen imata simetrija in razmerje obraza.

Torej, če ste pripravljeni začeti primerjati svoj videz z osupljivimi poznanimi ženskami, je tukaj nekaj njihovih najlepših lastnosti.

Najlepše poteze obraza znanih žensk so:

1. Obrvi – Kim Kardashian
2. Sanjske oči – Scarlett Johansson
3. Popoln nos – Amber Heard
4. Ustnice – Emily Ratajkowski
5. Brada – Amber Heard

Kako izmeriti svojo lepoto?

Najprej natisnite svojo fotografijo v obliki potnega lista na papir A4. Nato izmerite različne poteze obraza, da boste dobili odstotek ujemanja z najlepšimi lastnosti.

Za merjenje nosu

Izmerite dolžino nosu od najširše točke nosnice. Nato izmerite širino od najširše točke. Dolžino delite s širino. Če je število večje od 1,618, delite 1,618 z razmerjem nosu. Če je število manjše od 1,618, potem razmerje nosu delite z 1,618.

Za merjenje obrvi

Izmerite dolžino loka tako, da v ravni črti izmerite obrv od konca nosu do loka. Nato izmerite še celotno dolžino z merjenjem obrvi od enega do drugega konca v ravni črti. Delite dolžini. Če je rezultat večji od 1,618, ga delite z razmerjem obrvi. Če je manjši, ga delite z 1,618.

Za merjenje ustnic

Izmerite ustnice od enega do drugega kotička in nato dolžino ustnic dečite s širino nosu. Če so vaše ustnice popolne, bo rezultat 1,618.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!