fbpx

Bottega Venetta: sandali, ki spominjajo na telefonsko žico

Foto: bottegaveneta.com

Bottega Veneta je priznana blagovna znamka, ki že dlje časa lansira zanimive modele sandalov. Znamka je pred kratkim predstavila nenavadne sandale v dveh barvah, ki spominjajo na stare telefonske žice.

Bottega Veneta je pod vodstvom oblikovalca Daniela Leeja zavzela modni svet. Kdo ne pozna ikoničnih prešitih torbic in čevljev, bizarnih gumijastih škornjev, resastih plaščev? Daniel Lee se je leta 2018 pridružil hiši Bottega Veneta kot kreativni direktor za katero je skrbel skoraj tri leta. Sedaj zapušča vlogo kreativnega direktorja, njegov odhod pa je pretresel modni svet. Kot kreativni direktor je blagovno znamko popeljal v širni svet, saj se je prodaja njegovih izdelkov izredno povečala in postala znana po vsem svetu.

Oblikovalec je zapustil modno hišo in za njih ustvaril še zadnji ikonični kos sandalov za leto 2022, ki se bodo zapisale v zgodovino. Oblikoval je sandale z devet centimetrsko peto, krasi pa jih detalj telefonske žice iz 90 let. Sandali so na voljo v dveh različnih barvah. Verjamemo, da gre za ikonočni kos, ki bo zaznamoval tako znamko kot oblikovalca samega. Cena je 1.390 dolarjev.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!