fbpx

Božična jelka skozi objektiv

Praznično obdobje je čas, ko je več časa za ustvarjanje. Če niste tip ''hand made'' voščilnic, radi pa opazujete svet skozi fotografsko lečo, lahko nastane čudovita umetnost.

Vse je je pričelo čisto spontano. Nekdo je pred časom naredil zanimivo fotografijo osvetljene tipkovnice in jo objavil na Reddit. Fotografijo je posnel na način, da vizualno deluje, da tipke letijo ven iz tipkovnice. Ustvarjanje iluzije je sprožilo nadaljevalni val in ker so se ravno pričela po domovih postavljati božična drevesca, so bila ta – logično – naslednji objekt fotografiranja. Vsak dan se je na spletu pojavila vrsta zanimivih fotografij drevesc, iz katerih potujejo lučke. Kar potrebujemo za tovrstno fotografijo je zrcalnorefleksni fotoaparat, zanimiv vir svetlobe (božično drevesce, se ve!), stabiliziramo fotoaparat, znižamo ISO in škljoc, škljoc, škljoc.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!