fbpx

Božične grozljivke: najgrozljivejši filmi o božiču

Božični filmi so po navadi polni prazničnega veselja, konec filma pa skoraj nikoli ni žalosten. Seveda pa obstajajo tudi grozljivi božični filmi, ki vam lahko za zmeraj uničijo praznike. In to so najgrozljivejši božični filmi, ki ste jih kdaj videli.

Pa si poglejmo, kateri so najgrozljivejši božični filmi.

Silent Night, Deadly Night (1984)


Mali Bill Chapman je na poti domov, ko nekdo v Božičkovi obleki pred njim ubije njegove starše. Bill zasovraži božič, ko pa dopolni 18 let, se tudi sam spremeni v serijskega morilca.

Silent Night (2012)


Tudi različica iz leta 2012 vsebuje morilskega Božička, ki svoje žrtve ubija prav na božični večer.

Sint (2010)


Nizozemski film se osredotoča na legendo o Sinterklaasu, le da zdaj prijazen starček postane strašen goblin na velikem konju.

Parkelj (Krampus, 2015)


Mladi Max se zaradi družinskih sporov odpove radostnemu božičnemu duhu, vendar s tem obudi zlobnega Parklja, ki namerava na najbolj krute načine kaznovati sprto družino.

Črni božič (Black Christmas, 2019)


V času božičnih praznikov se na kolidžu Hawthorne College vrvež umirja. Medtem ko se prijateljice in članice sestrstva pripravljajo na praznične zabave, jih zamaskirani morilec začenja ubijati drugo za drugo.

Calvaire (2004)


Belgijski film pripoveduje zgodbo o moškem, ki večer konča na stari kmetiji, le da se ne zaveda, da je njen lastnik psihotični manijak, ki ga želi spremeniti v svojo ženo.

Smrtonosni hlad (Wind Chill, 2007)


Mlada študenta, ki se v času zimskih praznikov odpravljata domov po zapuščeni cesti, postaneta žrtvi zlih duhov drugih potnikov, ki so umrli na isti cesti.

Better Watch Out (2016)


Ashley meni, da bo to noč kot varuška preživela popolnoma preprosto, a vse skupaj se spremeni, ko se prikažejo nevarni vsiljivci ter terorizirajo njo in 12-letnega Luka.

The Children (2008)


Sproščujoče božične počitnice se spremenijo v grozljiv boj za preživetje, ko se otroci obrnejo proti svojim staršem.

Dead End (2003)

Božični večer. Frank Harrington je na poti do ženinih staršev. Prvič v dvajsetih letih se odloči, da gre po bližnjici. A kmalu se izkaže, da je bila to največja napaka v njegovem življenju.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!