Brabus INVICTO: oklepna zverina, delno narejena s 3D-tiskalnikom

Brabus INVICTO

Brabus INVICTO sloni na modelu Mercedes-Benz G 63 AMG in je eden izmed najbolj dovršenih blindiranih avtomobilov na trgu. Na voljo je v treh različicah, za njegovo izdelavo pa so uporabili tudi tehnologijo 3D-tiskanja.

Brabus je znan predelovalec avtomobilov Mercedes-Benz, tokrat pa so šli še dlje in predstavili blindiranega terenca z imenom INVICTO. Osnova je Mercedes-Benz G 63 AMG, ki mu že v tovarni dodajo jekleni oklep, za izdelavo nekaterih zaščitnih delov pa uporabljajo tudi tehniko 3D-tiskanja. Dodatna teža ′oklepa′ je okoli 1.000 kilogramov, a za INVICTA to ni težava, saj ima skoraj 800 konjskih moči. Podvozje je prilagojeno dodatni teži, zaradi česar sta se ohranili agilnost in uporabnost v normalnih vsakdanjih razmerah. INVICTO ima zaščito stopnje VR6, kar pomeni, da je odporen proti manjšim eksplozijam in brez težav zaustavi naboje iz avtomatske puške AK-47.

INVICTO bo na voljo v treh različicah. Različica PURE je namenjena popolni zaščiti, nadgradnja te pa je nivo opreme MISSION, ki je namenjen posebnim enotam ter za spremljanje in prevoz pomembnih posameznikov. Ponuja še več zaščite, loputo za pobeg v sili in digitalno vzvratno ogledalo. Najvišji nivo opreme LUXURY vsebuje vse, kar vsebujeta omenjena paketa, ter omogoča še več individualizacije, nadgradnjo zmogljivosti in različno svetlobno signalizacijo.

Glaerija: Brabus INVICTO

Dodatne Informacije

Več informacij:
brabus.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Suzuki Jimny Black Bison Edition: vitez teme