Brabus Mercedes-AMG GT S – avto, zaradi katerega bi se James Bond odrekel Aston Martinu

Brabus Mercedes-AMG GT S

Mercedesov hišni predelovalec Brabus je že pred časom vrgel oko na športnika Mercedes-AMG GT S in zdaj je končno razkril predelano različico. Kljub temu, da je avto še v povojih, pa zmore že sedaj proizvesti 600 konjskih moči in 553 Nm navora. To je dovolj, pravi Brabus, da iz faze mirovanja do 100 km/h potrebuje vsega 3,6 sekunde in doseže maksimalno hitrost preko 320 km/h.

Mercedes-AMG GT S je šel k svojemu najbolj znanemu ”plastičnemu kirurgu” in ”osebnemu trenerju”, Brabusu, ki je pokazal svoje prve rezultate predelave. Neverjetno, a korak naprej v zmogljivosti je prišel zgolj s predelavo elektronske krmilne enote (ECU), kar samo kaže na to, da ima AMG-jev novi 4,0-litrski V8 twin-turbo motor še vedno velik potencial.

Strupeni Brabus Mercedes-AMG GT S.
Strupeni Brabus Mercedes-AMG GT S.

Obdelave so bili deležni tudi sistem za vbrizg goriva, vžig in jasno pritisk turbine. Spredaj se je Brabus odločil za 20-palčne, zadaj pa za 21-palčne pnevmatike, avtomobilu pa dodal še novo prilagodljivo vzmetenje, izpušni sistem iz titana in elektronsko upravljanje zapornih loput. Poleg tega je tu še en kup aerodinamičnih priboljškov za katere je uporabil enak tip ogljikovih vlaken, kot jih uporabljajo v Formuli 1. Vsi elementi so bili razviti v vetrovniku, aerodinamični kit pa vključuje sprednji spodnji del odbijača, stranske vstopnike zraka in zadnji difuzor. Pri Brabusu pravijo, da jim je uspelo povečati potisk k tlom, istočasno pa izboljšati pretok zraka okoli avtomobila.

Mercedes-AMG GT S je Brabus od glave do pet.
Mercedes-AMG GT S je Brabus od glave do pet.

Potniška kabina je ozaljšana z ekskluzivnimi dodatki kot so karbonske ploščice s podpisom slavnega predelovalca, stopalke iz aluminija, ipd.

PREBERITE ŠE: Mercedes Benz GLC – eleganten 4×4 iz zvezdniške družine

Brabus bo svoje videnje Mercedes-AMG GT S predstavil na avtosalonu v Frankfurtu, kamor bo prispel v družbi predelanega modela C63 (deležen iste nadgradnje) in nadgrajenega terenca G63, ki prihaja z 850-člansko konjenico.

Dodatne Informacije

Več informacij:
mercedes-benz.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
RAW by Koenigsegg: vznemirljiva vizija lahkih hiperavtomobilov prihodnosti