Brezplačni Googlovi spletni tečaji, ki vas bodo izstrelili v kariernem svetu

Google ponuja veliko število brezplačnih tečajev, ki vam lahko pomagajo pri karieri.

Od produktnega oblikovanja do strategij na LinkedInu, Google lahko veliko nauči tudi vodstvene delavce in podjetnike. To so brezplačni Googlovi spletni tečaji, ki vam lahko resnično pomagajo.

Google bi nas rad marsičesa naučil. Ta gigant tako med iskalniki ponuja veliko spletnih tečajev. Med njimi so številni namenjeni študentom in diplomantom; najdete jih na povezavi Grow with Google. Preostali tečaji vas bodo na primer naučili programskih jezikov, vam pomagali spoznati delo z različnimi tehnologijami ali vas naučili, kako postanete IT-podpora.

Google ponuja veliko število brezplačnih tečajev, ki vam lahko pomagajo pri karieri.
Google ponuja veliko brezplačnih tečajev, ki vam lahko pomagajo pri karieri.

Obstajajo pa tudi takšni, ki so lahko v pomoč vsakemu podjetniku. Naučili vas bodo dragocenih znanj, kot so, kako ustvariti izdelek, kako zagnati svoje start up podjetje ali kako se lotiti oglaševanja. Ti tečaji so, tako kot številni drugi, brezplačni. Večino najdete prek portala Class Central. Tu je nekaj najzanimivejših.

1. Zaženite svoj start up

Če ste si vedno želeli imeti svoje start up podjetje, pa ne veste, kako se zadeve lotiti, vam bo ta tečaj pomagal usvojiti osnove. Ta samostojni tritedenski tečaj vam bo pomagal, da boste napisali svojo vizijo in poslanstvo, kako najti mentorje in člane ekipe … Naučil vas bo tudi, kako najti finančna sredstva za vaš posel, kako najti stranke in še veliko več.
udacity.com

2. Marketing skozi aplikacijo/spletni marketing

Ta tečaj je namenjen tistim, ki bi radi ustvarili in predstavili novo aplikacijo, vendar je, po opisu sodeč, zelo primeren za vse, ki se ukvarjajo s spletnim marketingom – kar pa velja skoraj za vse, ki imajo svoje podjetje. Tečaj traja približno dva tedna.
classcentral.com

Naučite se spletnega marketinga.
Naučite se spletnega marketinga.

3. Monetizacija aplikacije

Ta tečaj je namenjen ljudem, ki želijo ustvariti novo aplikacijo ali brezplačno spletno vsebino in z njo tudi kaj zaslužiti. Tečaj vas bo naučil, kako začnete zaračunavati za nekaj, kar ljudje pričakujejo, da bodo dobili brezplačno. Tudi če pri vašem poslu ne gre za prodajo aplikacije, ampak katerega drugega produkta, je ta enomesečni tečaj vreden vaše pozornosti.
udacity.com

4. Oblikovanje izdelka

Imate dobro idejo za nov izdelek? Ta tečaj vam bo pomagal izpopolniti vašo idejo, ustvariti model, ga hitro oblikovati in se povezati s potencialnimi strankami, da boste čim prej ugotovili, ali je izdelek zanimiv za tržišče. To vam bo prihranilo dragocen čas in trud, ki bi ga vložili v svoj novi izdelek, ki ga na koncu morda nihče ne bi želel kupiti.
udacity.com

5. Okrepite svojo blagovno znamko in svojo mrežo na LinkedInu

Ta tečaj je del uvodnega tečaja kurikula Grow with Google. Če ste že zreli v mreženju in ste izkušen uporabnik LinkedIna ter iščete profesionalne nasvete, to verjetno ni pravi tečaj za vas; če pa si želite, da bi bili boljši pri t. i. elevator pitchu (hitri predstavitvi svoje ideje), in če menite, da bi vaš profil na LinkedInu in taktike, ki jih tam uporabljate, lahko bili koristnejši za vaš posel, ali če bi radi izpopolnili svoje taktike mreženja, je ta tečaj dobra izbira. Tečaj traja en teden in uporabnikom obljublja, da bodo po njem znali napisati elektronsko sporočilo, na katero bodo zagotovo dobili odgovor. Ta veščina pa nedvomno pride prav čisto vsem.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!