fbpx

Kobe Bryant, mož, ki je navdihnil na tisoče ljudi: 10 + najboljših citatov legende

“Moje ime je Kobe Bryant, star sem 17 let. Imam hrepenenje, motivacijo in željo, da postanem najboljši možni košarkar, kar sem lahko!”

V 41-letu se je v tragični nesreči poslovil legendarni košarkaš Kobe Bryant (Mamba), v kateri je življenje izgubila tudi njegova 13-letna hči Gianna Maria (GiGi). Bil je košarkarski zvezdnik na poziciji branilca v ameriški košarkarski ligi NBA, celotno kariero je igral za moštvo Los Angeles Lakers, s katerim je petkrat postal prvak lige NBA. Pri 34 letih in 104 dneh je postal najmlajši igralec v ligi NBA s 30.000 doseženimi točkami, dan pred smrtjo pa ga je na tretjem mestu lestvice najboljših strelcev lige prehitel LeBron James. Košarkarsko kariero je končal leta 2016.

Kobe Bryant, žena Vanessa Bryant in hčeri Gianna Maria Onore Bryant ter Natalia Diamante Bryant
Kobe Bryant, žena Vanessa Bryant in hčeri Gianna Maria Onore Bryant ter Natalia Diamante Bryant

Kobe Bryant je leta 2018 prejel tudi oskarja za najboljši kratki animirani film z naslovom Dear Basketball, ki je temeljil na ‘ljubezenskem pismu’, ki ga je Kobe napisal ob upokojitvi.

Kobe pa ni bil le košarkar, bil je izjemno karizmatična oseba, ki je s svojo prezenco, besedami in mentaliteto navdihovala na tisoče ljudi po svetu. Pa si poglejmo nekaj njegovih najboljših citatov.

“Ne morem se povezati z lenimi ljudmi. Ne govorimo istega jezika. Ne razumem vas. Nočem vas razumeti!”

“Vse negativne stvari – pritiski, izzivi – vse to je priložnost, da se dvignem.”

“Najpomembneje je poskusiti in navdihovati ljudi, da bodo lahko odlični v tem, kar počnejo.”

“Dvomim vase. Imam negotovosti. Strah pred neuspehom. Imam večere, ko se prikažem v dvorani in me boli hrbet, bolijo me stopala, bolijo me kolena. Nimam, kar bi potreboval. Hočem ‘čilirati’. Vsi dvomimo vase. Tega ne zanikaš, a se tudi ne vdaš. To preprosto sprejmeš.”

“Če želiš doseči določeno stopnjo uspeha na kateremkoli področju, moraš imeti ego, ki ti bo rekel: ‘Želim biti najboljši!’ To te bo gnalo, ne glede na ovire na poti. Rekel si boš: ‘To mora biti narejeno, moram biti uspešen!’”

“Počivaj na koncu, ne na sredini.”

“Razmišljam samo v smislu, da se učim premikati naprej. Razmišljam z namenom.”

“Preprosto ne moreš podcenjevati moči tega, da se vsak dan prikažeš in delaš.”

“Čutim, da je del moje odgovornosti, da vračam prihodnjim generacijam, da poskušam deliti in učiti o stvareh, ki sem se jih sam naučil od nekaterih odličnih igralcev, mentorev, trenerjev.”

“Sledim stvoji strasti, stvarem, ki jih rad počnem, kot sta na primer pisanje in pripovedovanje zgodb, v tem uživam. Ne rabim se opomniti da je treba trdo delati in si prizadevati, da ostanem pri vrhu, ker to preprosto rad počnem.”

“Pot je dolga, a če se osredotočite na mini mejnike na poti, boste v boju našll lepoto.”

“Če želiš biti ‘najboljši vseh časov’ na določenem področju, se moraš pripraviti na negativno stran tega.”

“Vsi smo lahko mojstri svoje obrti, vendar se moramo odločiti. S tem mislim na neločljivo povezovano žrtovanje, ki pride s tem. Družinski čas, druženje s prijatelji, to, da si dober prijatelj, dober sin, nečak … Ob sprejemanju tovrstnih odločitev so pač žrtve.”

“Ko gledam svoje vzornike, nanje gledam nekoliko drugače. Ne gledam natačno, kako to počnejo, ampak jih gledam kot osebo in na to, kako se gibljejo skozi vzpone in pade tega, kar počnejo.”

“Čudovito je, kako igra presega kakršenkoli jezikovne ali kulturne ovire, ki obstajajo. In lepo je videti, kako ljudje navdušeno reagirajo na košarko.”

“Ne želiš se zagnati v nekaj, pri čemer ni strasti.”

“Če resnično želiš ustvariti nekaj, kar bo trajalo več generacij, moraš najprej pomagati pri navdihovanju generacije za tabo.”

“Sem prej Darth Vader kot pa Luke Skywalker.”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!