fbpx

Bridget Jones se vrača: vse, kar vemo o 4. delu filma

Foto: imdb

Skoraj desetletje je minilo, odkar je Renée Zellweger nazadnje upodobila priljubljeno Bridget Jones. Oboževalci očarljivo pomanjkljivega lika bodo navdušeni, ko bodo izvedeli, da naj bi Zellwegerjeva ponovila svojo vlogo v težko pričakovanem četrtem delu filma. Nastanek tega nadaljevanja je poleti 2022 potrdila nihče drug kot Helen Fielding, britanska pisateljica sage o Bridget Jones. Fieldingova je priredila svoj roman "Bridget Jones: Mad About the Boy", ki je izšel poleti 2013 in raziskuje novo poglavje v Bridgetinem življenju.

Kdo je Bridget Jones

Filmi “Bridget Jones” izstopajo kot ogledalo in svetilnik samski tridesetletnici, ki lovi ljubezen, življenje in razumno obseg pasu. Bridget, s svojim razorožujočim šarmom in primerljivimi nesrečami, je prvič naletela na naša življenja leta 2001 z “Dnevnikom Bridget Jones”. Ta film, posnet po istoimenskem romanu Helen Fielding, povzema bistvo sodobnih zmenkov z mešanico resnosti in humorja, ki je hkrati osvežujoč in prikupen.

Bridget Jones, ki jo z brezhibnim pridihom upodablja Renée Zellweger, je popolno ženski lik, ki hrepeni po ljubezni. Njeni boji so tako resnični kot tudi komični, vendar sta njena nepopustljiva optimizem in čustvena iskrenost tista, ki osvojita srca občinstva. Uspeh filma je pripeljal do dveh nadaljevanj, “Bridget Jones: The Edge of Reason” (2004) in “Bridget Jones’s Baby” (2016), ki nadalje raziskujeta Bridgetino potovanje skozi zapletenost ljubezni, samosprejemanja in materinstva.

Filmi spretno ujamejo družbene pritiske, s katerimi se soočajo ženske, da ohranijo popolno fasado, tako na osebnem kot poklicnem področju. Zaradi Bridgetine odpornosti pri soočanju s temi izzivi je za mnoge primerna oseba. Njeno ljubezensko življenje, ki ga v prvi vrsti opredeljujeta zagonetni Mark Darcy (Colin Firth) in očarljivi Daniel Cleaver (Hugh Grant), doda plast drame in romantične napetosti, ki ohranja gledalce zasvojene.

Kulturni vpliv teh filmov je pomemben, saj niso samo zabavali ampak so sprožili pogovore o feminizmu, telesni podobi in neodvisnosti. Bridgetin lik je dokaz moči ljubezni do sebe in pomembnosti sprejemanja lastnih nepopolnosti.

Ko razmišljamo o potovanju Bridget Jones, je jasno, da njena zgodba odmeva, ker je nesramežljivo iskrena. Uči nas, da je v kaosu življenja vedno prostor za smeh, rast in, kar je najpomembneje, ljubezen.

Film Bridget Jones 4

Medtem ko se pričakovanja krepijo, bo vrnitev Bridget Jones na velika platna ponovno razvnela srca zvestih oboževalcev in pritegnila novo generacijo.

Kaj je novega v Bridgetinem svetu?

Prihajajoči film je tretje nadaljevanje, ki ga je navdihnila Fieldingova serija dnevnikov, ki spremljajo življenje prikupno ekscentrične Bridget. Pripovedna osnova tretjega filma “Bridget Jones’s Baby” namreč izhaja iz kolumn Fieldingove v The Independentu v letih 2005 in 2006, ki združuje bogate življenjske izkušnje s humornimi vpogledi. Najnovejši projekt uradno nakazuje vrnitev Bridget Jones v kinematografe, na veliko veselje njenih gorečih oboževalcev.

Foto: Imdb

Zvezdniška zasedba

Renée Zellweger, ki je stopila nazaj v čevlje Bridget, je šaljivo namignila, da bi novi film lahko naslovili “Menopavza” v življenjskem obdobju tako njenega lika kot njenega lastnega življenja. Z željo po raziskovanju Bridgetinega življenja, ki se odvija v tem novem obdobju, je Zellwegerjeva ponovno sprejela vlogo. Na platnu se ji bosta pridružila Hugh Grant in Emma Thompson. Poleg tega igralsko zasedbo obogatita talenta Chiwetel Ejiofor, ki ga je proslavila glavna vloga v “12 Years a Slave”, in Leo Woodall, ki navdušuje v seriji “One Day”.

Kdaj bo premiera filma?

Film obljublja mešanico duhovitosti in topline, zaradi katerih je serija priljubljena stalnica v svetu romantičnih komedij. Premiera filma naj bi bila predvidena za februar 2025, igralec Colin Firth pa v filmu na bo zaigral.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.