fbpx

Amanjena Resort (Marakeš, Maroko): oaza miru na robu gorovja Atlas

Foto. booking.com

Amajena je prava fatamorgana v puščavi, oaza spokojnosti in miru na obrobju Marakeša.

Amajena, mondeno letovišče se nahaja le dobrih 20 minut vožnje stran od medine in marakeškega letališča. Tu, nedaleč stran od kaosa mestnega središča, v družbi luksuznih hotelov, stoji prelesten resort. V ozadju se dviguje mogočno gorovje Atlas, medtem ko se vi potopite v spokojnost letovišča, daleč stran od ponorelega mestnega vrveža.

Foto: Booking.com

Amanjena je umeščena v mavrsko rožnato palačo, ki jo je zasnoval Ed Tuttle, arhitekt slovite skupine Aman. Z marmornimi stebri, neštetimi odsevnimi bazeni in glinenimi stenami zrak tu napolni vonj pomarančnih cvetov in jasmina. Barvna paleta se umiri, zasliši se žvrgolenje ptic. Resort na kar 13 hektarjih omogoča gostom dovolj zasebnosti, da se umaknejo in preživijo počitnice v intimi.

 

Amanjena Resort, Marakeš

Gostje bivajo v paviljonih, pravih malih palačah z dramatičnimi kupolami iz temnega lesa. Sobe so opremljeen z berberskimi preprogami in udobnimi zakonskimi posteljami za kar najboljši spanec. Prava znamenitost letovišča je Pavilions Piscine z izjemno veliko teraso, in zasebnim bazenom. Ob hladnejših večerih osebje na terasah zakuri v ognjiščih, medtem ko se v kopalnem plašču stiskate na udobnih zofah ali pod rjuhami.

Zajtrk a la carte ob bazenu je kot nalašč za začetek dneva. Izberite sveže iztisnjen sok, smuti ali injekcijo za krepitev imunskega sistema za zgodnjo jutranjo dozo zdravja. Zajtrk sestavljajo okusne maroške specialitete z datlji in palačinkami, tudi arganovim oljem in medom. Večerjate lahko v japonski restavraciji Nama, kjer strežejo jedi v slogu izakaya ali v bolj priljubljeni glavni restavraciji, ki je zanimiv hibrid maroške in italijanske kuhinje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.