fbpx

Razkošje brezčasnosti: Rolex predstavi nov model iz platine v svoji liniji 1908 Perpetual

Nov vrhunec razkošja

1908 Perpetual
Foto: Rolex

Rolex, švicarska ikona urarstva, razširja svojo relativno novo linijo 1908 Perpetual z izdajo razkošne platinske verzije. Medtem ko druge znamke ur na dogodku Watches and Wonders v Ženevi predstavljajo novosti in težko pričakovane ponovne izdaje, Rolex ostaja zvest svoji tradiciji z minimalnimi, a privlačnimi spremembami svojega obstoječega asortimana.

Prve različice modela 1908 Perpetual so bile izdelane iz belega in rumenega zlata, nova platinska izvedba pa prinaša svežino v linijo. Nov model z ohišjem premera 39 mm in debelino 9,5 mm ohranja značilno fiksno luneto z rebrastimi robovi. Razlika je v številčnici, ki zdaj združuje platinsko barvo s svetlo modro in vzorcem ‘riževega zrna’. Na spodnjem delu številčnice je majhen sekundni števec z brušenim vzorcem, opazna pa je tudi značilna odprtina na kazalcu za ure.

Foto: Rolex
1908 odlikuje oblikovanje, ki v enostavnosti prikaza izraža polno moč značaja ure ter detajli, ki ji dajejo edinstveno identiteto. Popolnoma uteleša duh kolekcije Perpetual, katere jedro je praznovanje umetnosti urarstva v njeni najplemenitejši obliki. Ura je poimenovana ‘1908’ v poklon letu, ko je Hans Wilsdorf izumil ime ‘Rolex’ in registriral blagovno znamko v Švici.
Foto: Rolex
Skozi prozorno zadnjo stranico ohišja, kar je redkost za Rolex, lahko občudujemo notranjost ure, ki jo poganja Rolexov lastni avtomatski mehanizem kalibra 7140 z rezervo moči 66 ur in zlatim rotorjem. Ura se ponaša tudi z vodoodpornostjo do 50 metrov. Ima pa še mnoge druge dobrote kot so kazalci iz 18-karatnega belega zlata in usnjeni pašček s sistemom Dualclasp.
Foto: Rolex
Model 1908 je opremljen z aligatorskim usnjenim paščkom, mat rjave ali črne barve. Ta eleganten pašček je posebej izdelan za novo uro, z zeleno podlogo iz telečje kože in toniranim šivom. Opremljen je z dvojno zložljivo zaponko Dualclasp iz 18-karatnega rumenega ali belega zlata, ki zaradi premišljeno oblikovane oblike vedno sedi osrednje na zapestju.

Nova platinska izvedba ure 1908 Perpetual je že na voljo pri Rolexu kot del njihove stalne kolekcije po ceni 30.900 dolarjev. Za več informacij obiščite spletno stran znamke. Ta razkošna ura ni le merilo časa, ampak tudi izraz vrhunskega okusa in prestiža, zavezanega tradiciji in inovativnosti, značilnim za Rolex.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.