fbpx

Browniji: kako speči božanske, sočne brownije

Recept za brownije

Foto: envato

Želite pripraviti popolne brownije, temne, kremaste znotraj, ki se pri rezanju ne drobijo?

To je mogoče, vendar se boste morali potruditi in se izogniti nevarnim pastem …

Sledite nasvetom, ki vas bodo popeljali do popolnih brownijev.

1. Uporaba sestavin iz hladilnika

Če v receptu piše, da morajo biti sestavine sobne temperature, je najbolje, da to upoštevate. Dovolj je, da jajca in maslo vzamete iz hladilnika pol ure do uro, preden začnete z mešanjem.

Če želite popoln brownie, upoštevajte navodila. Foto: Lina Osorio / Unsplash

Pri sladicah na splošno ne odstopajte od recepta in ne delajte na oko. Možnosti, da gre kaj narobe, so velike.

2. Napake pri peki

Pri brownijih je pomembno izbrati primeren model za peko, dobro segreti pečico – in jih ne prepeči.

Priporočamo, da uporabite kovinski ali keramični model, da se enakomerno spečejo. Obložite ga s peki papirjem in pred peko dobro segrejte pečico.

In kar je najpomembneje, držite se priporočenega časa peke in redno preverjajte stanje. Preizkusite z zobotrebcem; na njem naj ostanejo le vlažne drobtine.

3. Se vam jih mudi razrezati? Bodite potrpežljivi!

Razrežite jih ohlajene. Foto: Lina Osorio / Unsplash

Verjamemo, da težko čakate, da se ohladijo, vendar jih res ne bi smeli rezati še vroče. Namreč vroči so veliko mehkejši, zato jih zlahka uničite tudi z najtanjšim nožem.

Ko jih vzamete iz pečice, pustite, da se ohladijo v modelu, nato jih pokrijte s plastično folijo in čez noč postavite v hladilnik. Naslednje jutro jih narežite in zapakirajte v plastično posodo s pokrovom.

Brownie

  • Obroki: 12
  • Težavnost: enostavno
  • Ocena: ★★★★★
  • Natisni

Sestavine

  • 250 g masla
  • 250 g navadne temne čokolade
  • 2 cl ruma
  • 250 g rjavega sladkorja
  • 10 g vanilijevega sladkorja
  • 180 g moke
  • 50 g kakava v prahu
  • 5 jajc

Navodila

  1. Skupaj stopimo maslo in jedilno čokolado, da nastane gladka zmes. Odstavimo, vmešamo rum in nekoliko ohladimo.
  2. V večji skledi zmešamo rjavi sladkor, vanilijev sladkor, moko in kakav v prahu. Prilijemo čokoladno zmes in dodamo jajca. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom, da dobimo enotno in gladko zmes.
  3. Pečico segrejemo na 180 °C.
  4. Pekač dobro namažemo z maslom in vanj vlijemo čokoladno zmes. Potisnemo ga v ogreto pečico in pečemo 15 minut.
  5. Pečene brownieje dobro ohladimo. Ohlajene narežemo na kvadratke in postrežemo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.