fbpx

Bučni ravioli z gamberi in posušenimi paradižniki

Bučni ravioli z gamberi in posušenimi paradižniki

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine: buče, gamberi, posušeni paradižniki, paradižnikova osnova, sol, poper, česen, belo vino, peteršilj, jušna osnova, grana padano ali parmezan.

Priprava: Raviole pripravimo po receptu za rezančevo testo. Za bučni nadev v raviolih bučo najprej popečemo v pečici, da je čim bolj suha. Nato jo zmešamo tako, da dobimo kašo. Za boljšo vezavo kaši dodamo malo skute in jo solimo. Rezančevo testo nato zvaljamo v trak in ga narežemo na pravokotnike. Na eno polovico damo nadev, ki ga pokrijemo z drugo polovico. Testo nato s prsti ali vilicami stisnemo skupaj. Raviole kuhamo v vreli, osoljeni vodi od 5 do 6 minut. Omako z gamberi in posušenimi paradižniki pripravimo na vročem oljčnem olju. Prepražimo gambere, dodamo sol, poper, vino, peteršilj in paradižnikovo osnovo. Zalijemo z jušno osnovo, pokuhamo. Na koncu dodamo še posušene paradižnike. V pripravljeno omako dodamo bučne raviole, ravno toliko, da se navzamejo same omake. Postrežemo.

V kolikor želite oddati svoj glas za bučne raviole z gamberi in posušenimi paradižniki, izpolnite spodnji obrazec.
[emailpetition id=”12″]

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.