Bugatti Chiron Pur Sport: najčistejši Bugatti vseh časov je prava ultimativna zverina

Superavtomobil Bugatti Chiron Pur Sport Coupe
Zadnjič posodobljeno: :

Bugatti Chiron Pur Sport Coupe bo s svojim 16-valjnim motorjem pokazal, kaj pomeni biti prilepljen na sedež.

Ko imamo opravka z neverjetno močjo, jo moramo znati brzdati. Zato je francoski Bugatti pri novem modelu Chiron Pur Sport Coupe poskrbel, da bo vsaka malenkost delovala avtu v prid. Tas svoje vrtoglave hitrosti (350 km/h) ne bi dosegel brez pomoči dodelane aerodinamične zunanjosti in izgube odvečnih kilogramov. Od preostale Chironove flote je lažji za okoli 50 kilogramov, kar mogoče ne zveni veliko, a se še kako pozna.

16-valjni motor s štirimi turbinami in prostornino 8 litrov proizvede neverjetnih 1.500 konjskih moči. Da vas sila pospeška ne bo pustila ravnodušnih, bo poskrbel izboljšan avtomatski menjalnik s sedmimi prestavami, števec vrtljajev pa bo rdečo cono dosegel šele pri 6.900 vrtljajih na sekundo. Chiron Pur Sport pospeši od 60 do 120 km/h v samo 4,4 sekunde in od 80 do 120 km/h v 2,4 sekunde. Posledično je Pur Sport skoraj dve sekundi hitrejši od že tako bliskovito hitrega “običajnega” Chirona.

Zunanjost razkriva kopico ogromnih zračnikov za hlajenje motorja, rohnenje motorja pa bo slišati iz dveh izpuhov iz titana, ki so jih natisnili v 3D-tiskalniku. Kakopak novi Bugatti Chiron Pur Sport Coupe ne bo poceni. Zanj bo treba odšteti dobre 3 milijone evrov, tovarno pa bo zapustilo le 60 takšnih avtomobilov.

Galerija: Bugatti Chiron Pur Sport Coupe

Dodatne Informacije

Več informacij:
bugatti.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Alfa Romeo Giulia GTA by Totem: legenda z novim srcem