Bugatti Chiron Super Sport 300+: ta avtomobil ‘piči’ skoraj 500 km/h

Na nemški progi Ehra-Lessien, ki dopušča doseganje vrtoglavih hitrosti, je novi hitrostni rekord dosegel unikatni Bugatti Chiron 'Longtail', iz katerega se je razvil 'civilni' Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Prototipni Bugatti Chiron ‘Longtail’ iz katerega izhaja produkcijski Bugatti Chiron Super Sport 300+, se lahko pohvali z laskavim naslovom najhitrejšega produkcijskega avtomobila na svetu. Prebil je magično mejo 300 milj na uro, njegova najvišja hitrost pa je znašala 304,773 milj na uro, oziroma 490,484 km/h. Številke in dejstva ob tem izjemnem dosežku so naravnost neverjetni, o tej temi pa bi bilo mogoče napisati obsežen elaborat. Podaljšano različico Chirona poganja 8,0-litrski W16 motor s skoraj 1.600 konjskimi močmi. Na voljo bo zgolj 30 primerkov Chirona 300+, ki bodo imeli za razliko od omenjenega prototipa sovoznikov sedež in občutno več udobja.

Rekord je bil postavljen na progi Ehra-Lessien, ki so jo lasti koncern Volkswagen. Strankam, ki bodo odštele 3,5 milijone evrov za Bugattija 300+, bodo omogočili vožnjo po sloviti stezi in jim dali možnosti, da še sami presežejo katerega od rekordov. Najvišja hitrost podaljšanega Chirona bo sicer omejena na 440 km/h, a ker so pri Bugattiju dobrega srca, vam bodo dovolili odstraniti ‘blokado’ in pomagali vgraditi varnostno kletko. Kot zanimivost lahko omenimo, da so pnevmatike, na katerih se vozi 300+, ojačane s plastjo karbonskih vlaken.

Galerija: Bugatti Chiron Super Sport 300+

Dodatne Informacije

Več informacij:
bugatti.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!