Bugatti Chiron Super Sport 300+: ta avtomobil ‘piči’ skoraj 500 km/h

Zadnjič posodobljeno: :

Na nemški progi Ehra-Lessien, ki dopušča doseganje vrtoglavih hitrosti, je novi hitrostni rekord dosegel unikatni Bugatti Chiron 'Longtail', iz katerega se je razvil 'civilni' Bugatti Chiron Super Sport 300+.

Prototipni Bugatti Chiron ‘Longtail’ iz katerega izhaja produkcijski Bugatti Chiron Super Sport 300+, se lahko pohvali z laskavim naslovom najhitrejšega produkcijskega avtomobila na svetu. Prebil je magično mejo 300 milj na uro, njegova najvišja hitrost pa je znašala 304,773 milj na uro, oziroma 490,484 km/h. Številke in dejstva ob tem izjemnem dosežku so naravnost neverjetni, o tej temi pa bi bilo mogoče napisati obsežen elaborat. Podaljšano različico Chirona poganja 8,0-litrski W16 motor s skoraj 1.600 konjskimi močmi. Na voljo bo zgolj 30 primerkov Chirona 300+, ki bodo imeli za razliko od omenjenega prototipa sovoznikov sedež in občutno več udobja.

Rekord je bil postavljen na progi Ehra-Lessien, ki so jo lasti koncern Volkswagen. Strankam, ki bodo odštele 3,5 milijone evrov za Bugattija 300+, bodo omogočili vožnjo po sloviti stezi in jim dali možnosti, da še sami presežejo katerega od rekordov. Najvišja hitrost podaljšanega Chirona bo sicer omejena na 440 km/h, a ker so pri Bugattiju dobrega srca, vam bodo dovolili odstraniti ‘blokado’ in pomagali vgraditi varnostno kletko. Kot zanimivost lahko omenimo, da so pnevmatike, na katerih se vozi 300+, ojačane s plastjo karbonskih vlaken.

Galerija: Bugatti Chiron Super Sport 300+

Dodatne Informacije

Več informacij:
bugatti.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Jeep Grand Wagoneer: ameriški pogled na luksuzne velike terence