fbpx

Cadillac Celestiq: luksuzna prihodnost znamke Cadillac

Cadillac Celestiq; Foto: media.cadillac.com
Zadnjič posodobljeno: :

Cadillac Celestiq je konceptna limuzina, ki bo uporabnikom ponujala kar 5 visoko resolucijskih zaslonov, stekleno streho z različno prepustnostjo svetlobe, produkcijska različica pa bo skorajda takšna kot koncept.

Minilo je že skoraj dve leti, odkar smo prvič slišali za ime Cadillac Celestiq in videli silhueto prihajajočega avtomobila. Celestiq se nam je vendarle razkril, pri Cadillacu pa zatrjujejo, da bo Celestiq njihov novi električni paradni konj. V tehničnem smislu gre za konceptno vozilo, ki pa naj v končni in produkcijski podobi ne bi izgledalo občutno drugače. Tehnične podrobnosti produkcijske različice naj bi bile znane že konec letošnjega leta.

Cadillac Celestiq; Foto: media.cadillac.com

Konceptni model je predstavil notranjost s petimi visoko resolucijskimi zasloni, ki bodo na voljo tudi v produkcijski različici. Velik zaslon z diagonalo 55-palcev prekriva praktično celotno armaturo koncepta, v njem pa so integrirani trije zasloni, namenjeni vozniku in sovozniku. Vozniku bo pogled na sovoznikov zaslon onemogočen, s tem pa bo sovoznik brez težav spremljal svoje video vsebine in s tem ne bo motil voznika. Potnika na zadnjih sedežih štirisedežne limuzine bosta imela prav tako na voljo vsaj svoj zaslon.

Cadillac Celestiq; Foto: media.cadillac.com

Posebnost Celestiqa je v napredni stekleni strehi, ki ponuja četrtinsko spreminjanje prepustnosti svetlobe. Tako si bo lahko vsak izmed potnikov izbral tisto stopnjo zasenčenosti strehe, ki mu bo v danem trenutku najbolj odgovarjala. Cadillac v tem trenutku še ne razkriva pogonskega sklopa, ki bo osnovan na platformi GM Ultium. Zunanja podoba modela Celestiq je zagotovo impresivna in markantna. Podolgovato obliko tako imenovane ʺfastbackʺ limuzine dopolni dolg pokrov motorja z osvetljeno masko. Kot že rečeno, bo več o modelu Celestiq znanega proti koncu leta, mi pa že držimo pesti, da bo produkcijska različica resnično podobna predstavljenemu konceptu.

Dodatne Informacije

cadillac.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!