fbpx

5 načinov, kako v razmerju ohraniti svojo identiteto

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Ko se znajdemo v novi zvezi, ki nas napolni z močnimi čustvi in ljubeznijo do partnerja, se lahko še prehitro zgodi, da sami sebe nekoliko izgubimo. Ne glede na to, kako samostojni ste bili v samskem stanu, je včasih meja med upoštevanjem partnerja in izgubo lastne identitete zelo tanka. Zato smo za vas pripravili 5 načinov, kako v razmerju ohraniti svojo edinstvenost in identiteto.

1. Sami sebe dobro spoznajte

Vsi imamo lastnosti in poglede na svet, ki nas delajo prav posebne in edinstvene. Pomembno je, da jih pri sebi prepoznamo, saj bomo le tako dobili občutek, da skozi življenje stopamo kot polna verzija samih sebe.
Zato bodite pozorni, da vsega svojega časa ne boste namenjali interesom nekoga drugega: eden glavnih pogojev za zdravo zvezo je namreč, da partnerja delujeta kot posameznika. Zato se posvetite tudi svojim interesom in aktivnostim, ki vas delajo srečne. Če niste prepričani, kaj vas pravzaprav zanima, je sedaj čas, da to ugotovite: preizkusite različne hobije, odpravite se na izlete, udeležujte se razstav in dogodkov, ki vas pritegnejo…

Ne bojte se preizkusiti različnih dejavnosti Foto: Anna Shvets / Pexels

2. Potrudite se, da se boste imeli radi

Tako čudovito je, ko nas ima nekdo rad, pa vendar morate biti pozorni, da boste to ljubezen prejeli tudi od samih sebe. Ne le, da se boste na tak način počutili veliko bolje, ampak bo tudi vaša zveza bolj zdrava: višja kot je vaša samopodoba, manj je možnosti, da boste občutili nezdravo ljubosumje, se spuščali v nepotrebne konflikte ali imeli težave pri postavljanju čustvenih mej.
Zato se potrudite, da boste sami sebe sprejeli točno take, kot ste: z vsemi napakami, prtljago in konec koncev lastnostmi, ki vas delajo unikatne.

3. Izrekajte pozitivne afirmacije

K ljubezni do samih sebe vam bodo pomagale tudi pozitivne afirmacije: vsako jutro si vzemite čas, da se postavite pred ogledalo in si poveste, kako lepi, uspešni in srečni ste. Pozitivnih afirmacij pa ne ustavite le pri pogledu na same sebe, ampak jih umerite tudi tudi v svoje življenje.
Na glas izrecite, kako hvaležni ste za vse, kar imate in kako ponosni ste na vse izzive, ki ste jih do sedaj premagali. V prihodnost se ozrite napolnjeni s pozitivo in se razveselite vseh priložnosti, ki še čakajo na vas.

Dan začnite s pozitivnimi afirmacijami Foto: Deybson Mallony / Pexels

4. Bodite ambiciozni

Ambicije so gorivo, ki nas poganja na poti do boljšega in srečnejšega življenja ter nam pomaga doseči naše cilje in sanje. Zato se jim zaradi svojega razmerja nikakor ne smete odreči: da, nič ni narobe, če odločitve sprejemate z mislijo na partnerja, vendar pa naj se vsi cilji, ki jih imate v življenju, ne nanašajo le na vajino zvezo.

5. Poslušajte svoj notranji glas

Notranji glas oz. intuicija nam pomaga pri sprejemanju odločitev, da pa nam tudi občutek, kakšni so nameni ljudi, s katerimi se v življenju srečamo. Zato bodite pozorni, da v razmerju ostanete v stiku s seboj in sami sebe poslušate: da, dobro je upoštevati tudi partnerjevo mnenje, vendar pa na lastno presojo ne smete pozabiti.
Prav tako ne smete pozabiti na svoja stališča in vrednote: če se v razmerju povsem podredite partnerjevim načelu boste namreč le težko srečni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!