fbpx

Caribe Bay Jesolo: vodni zabaviščni park v bližini Slovenije

Park je bil odprt že leta 1989 pod imenom Aqualandia, danes se imenuje Caribe Bay Jesolo in gre ze enega izmed najboljših parkov v Italiji.

Zaliv Caribe je pravi karibski otok v osrčju Jesola pri Benetkah. Oaza na 80.000 kvadratnih metrov ponuja pravo zabavo s tobogani, bazeni, belimi peščenimi plažami in 2000 palmami.

V zabaviščnem parku je deset tematskih predelov z 27 znamenitostmi, vključno z najvišjo platformo za tobogane in najvišjim “bungee jumpingom” v Evropi, saj je visok kar 60 metrov. Različni tobogani, piratske ladje, umetni slapovi so le del doživetij, ki vas čakajo v ogromnem vodnem zabaviščnem parku z najrazličnejšimi dejavnostmi in tematskimi svetovi. Poleg številnih bazenov in razburljivih voženj ima tudi cirkuško šolo, šolo limba in plezalno steno.

Zberite pogum za nekatere najhitrejše vožnje v parku, kot so Tortuga Sky in tobogani Barracudas. Odpravite se do trdnjave v osrčju parka za bitko Intrigo, kjer se lahko borite z vodnimi topovi. Preizkusite najnovejšo tehnologijo navidezne resničnosti Scary Falls, kjer se zdi, da v resnici stojite na robu digitalnega slapova. Najmlajšim je namenjena dežela Funnyland.

A če adrenalin ni za vas, Caribe Bay Jesolo ponuja še veliko drugih zanimivosti: Shark Bay, edini bazen z valovi s peskom tako znotraj kot zunaj vode, ali Roatan, meandrirajoča reka v gosti tropski vegetaciji, po kateri pljujete na krovu napihljivih obročev. Lahko pa le uživate v čudovitem razgledu na park in jadransko morje. V zabaviščnem parku vam prav zagotovo ne bo dolgčas. Cena karte na eno osebo je od 31 do 35 evrov. V slabem vremenu pa je park zaprt.

Dodatne Informacije

Spletna stran CaribeBay

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!