Barvni test, ki razkriva, kakšen je vaš karakter

Kaj morate narediti, da boste srečnejši!

Foto: Jordan Whitfield / Unsplash

Na katero barvo bi pritisnili, da bi vnesli v svoje življenje pozitivne spremembe? Ali veste, da sploh ni naključje, ko izberete določene barve, recimo oblačil, sten, blazin, ... Barve, ki jih izberemo, so neposredno povezano z našo psiho.

Na področju barvne psihologije obstaja veliko raziskav in metod, ki razkrivajo povezanost barv z razpoloženjem, osebnostjo, zdravjem itd. Ena izmed njih je Lüscherjev barvni test, ki vam pomaga ugotoviti razpoloženje, namene in stanje določene osebe.

Predstavili vam bomo poenostavljeni barvni test, s katerim boste lahko natančno ugotovili, kaj morate narediti, da boste postati srečnejši. Vse, kar morate storiti je, da izberete barvo tipke, ki jo želite pritisniti, da naredite pozitiven preobrat v svojem življenju. Hm, katero barvo tipke bi najraje pritisnili?

Izbirate lahko med naslednjimi barvami: rdeča, modra, rumena, oranžna, rožnata, vijolična, siva, zelena.

Katera barva je vaša barva? Foto: Sharon Mccutcheon / Unsplash

Ne glejte rezultatov, zaprite oči in pred vami se bo pojavila vaša barva.

Rdeča

Če izberete rdečo, to pomeni, da ste oseba, ki je pripravljena in želi dati marsikaj na ta svet. To pomeni, da želite biti slišani, opaženi in prepoznani. Želite dati vse od sebe v katerem koli pogledu življenja (v službi in v osebnem življenju) , da bi postali najboljši – najboljši zaposleni, partner itd.

Rumena

Vaš odnos do življenja je precej optimističen, odločen in pozitiven. Tveganje je nekaj, česar se ne bojite, hkrati pa uspete ostati razumni in racionalni. Zelo dobro se zavedate svojih možnosti in ste jih pripravljeni v celoti izkoristiti.

Oranžna

Uživate v majhnih uspehih. Vaša najboljša motivacija je razumeti, da se velike stvari začnejo z majhnimi koraki. Zato se vedno osredotočite na podrobnosti in ne zamudite priložnosti, da jih izboljšate.

Zelena

Izbira zelenega gumba pomeni, da se nenehno borite med svobodo in varnostjo. Vedno se trudite biti uravnoteženi in umirjeni, zaradi česar ste dober prijatelj, spremljevalec in partner. Vendar morate imeti v mislih eno stvar: pri iskanju ravnotežja lahko pozabite na stvari, ki so vam res pomembne.

Rožnata

Obdobje, ki ga trenutno preživljate, je polno dobrih in prijetnih stvari in tega se zavedate. Dobra novica je, da stvari, ki pridejo do vas, ne jemljete kot samoumevne in uživate v vsakem trenutku, polno živite svoje življenje. Edino, česar se morate zavedati, je, da držite obe nogi na tleh, sicer bo kasneje pristanek preveč boleč.

Vijolična

Izbira vijoličnega gumba pomeni, da ste dosegli življenje, o katerem ste sanjali. Zdaj imate dovolj samozavesti in vere vase, da lahko sledite vsem ciljem in željam, ki ste jih tako dolgo držali v sebi. Veste, kaj si zaslužite, in znanje uporabljate za lasten dobiček, čeprav ste zelo občutljiva oseba.

Modra

Če izberete to barvo, si želite ravnotežje. Cenite koncept življenja v ravnovesju in veste, kako pomembno je pri doseganju ciljev. Dobro veste, da je nemogoče doseči večno ravnovesje, vendar se po svojih najboljših močeh trudite biti mirni v svojem življenju in v življenju svojih bližnjih.

Siva

Ne glede na to, ali izberete svetlejši ali temnejši odtenek sive barve, je vaše drugo ime racionalnost. Držite obe nogi na tleh in imate bistro glavo. Zaradi teh lastnosti izgledate morda hladno in oddaljeno, toda tisti, ki vas poznajo vedo, kako občutljivi in ​​preprosti ste.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!