Dišava Ford Mach-Eau: da bo tudi elektrika dišala po bencinu

Pri Fordu so ustvarili posebno dišavo, ki je namenjena vsem tistim, ki si želijo voziti modernega Mustanga Mach-E GT, a so še vedno navezani na tradicionalni vonj avtomobila z motorjem na notranje izgorevanje.

Pri Fordu so opravili raziskavo in ugotovili, da bi kar eden od petih voznikov pogrešal vonj bencina, če bi se odločili za nakup električnega avtomobila. Na vprašanje, ali bi vsaj delno pogrešali vonj bencina, je z da odgovorilo kar 70% vprašanih. Vonj po bencinu se je uvrstil celo višje kot je vonj vina ali sira in je skoraj enako priljubljen vonj, kot je priljubljen vonj po starih knjigah. Mach-Eau je bil ustvarjen z namenom, da bi s pomočjo vonja, ljudem približali električne avtomobile. A tu vendarle ne gre zgolj za vonj bencina, temveč za kakovostno dišavo, ki združuje v sebi odtenke dima in pnevmatik.

Dišava Mach-Eau je bila ustvarjena v sodelovanju s priznanim svetovalnim podjetjem za dišave Olfiction. Prvo na kar so bili pozorni pri razvoju, so bile kemijske spojine, ki jih oddajajo motor, pnevmatike, notranjost avtomobila in bencin. Dve izmed spojin sta benzaldehid, mandljem podoben vonj, ki ga oddaja notranjost avtomobila in metilfenol, ki je ključen za poustvarjanje vonj po pnevmatikah. Dodali so še modri ingver, sivko, pelargonijo in sandalovino, s katerimi so poudarili dimne in gumijaste note vonjave. Dodana je bil še živalski element, ki se navezuje na konje in tradicijo divjega Mustanga.

Dodatne Informacije

ford.si
olfiction.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!