fbpx

Volvo Concept Recharge: koncept, ki napoveduje prihodnost Volva

Pri Volvo so njihov novi Concept Recharge opisali kratko in jedrnato. Koncept namreč predstavlja Volvov ambiciozen manifest po popolni električni mobilnosti.

Do zdaj so bile Volvove električne ambicije ujete v kompromisu med motorjem na notranje izgorevanje in električnim motorjem. S finančnega vidika je seveda najbolje, da imamo skupno platformo, a moramo pri tem sprejeti marsikateri kompromis in na žalost ne moremo izkoristiti vsega potenciala, ki ga ponuja električno vozilo. Volvo Concept Recharge predstavlja vizijo električne prihodnosti Volva, ki bo do popolnosti izkoristil možnosti električnega pogona. Koncept se opira na ″mantro″ manj je več in se tako odpoveduje karoserijskim delom, ki ga delovanje električnega motorja niso potrebni.

Volvo prihodnosti se bo tako poslovil od rež na prednji maski, saj jih ne potrebuje več. Ne bo več potrebe po dvignjenih tleh, saj ne potrebujemo dodatnega prostora za izpušni sistem in pogonske gredi. Koncept predstavlja nove in moderne proporce avtomobilskega oblikovanja in nakazuje, kaj nam z oblikovalskega vidika omogoča moderna tehnologija. Koncept ima tako popolnoma ravno dno in dolgo medosno razdaljo s kratkimi previsi. S tem se v notranjosti pridobi dodaten prostor za potnike, minimalizem zunanjosti, pa se odraža tudi v notranjosti avtomobila, kjer ima voznika na voljo 15-palčni zaslon in majhen digitalni instrument, namesto klasičnih merilnikov. Potniki imajo občutek da sedijo v dnevni sobi skandinavskega stila, narejeni iz naravnih in trajnostnih materialov. Vsak kos notranjosti je kot umetniško delo, ki bi lahko stalo tudi samo po sebi, kot del pohištva, v domači dnevni sobi.

Dodatne Informacije

volvocars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!