fbpx

“Čas je za Maria!”: film Super Mario Bros. bo skočil na velika platna

Chris Pratt, Anya Taylor-Joy in zvezdniška zasedba oživijo Nintendovo klasično video igro

Foto; Ilumination

Težko pričakovani film Super Mario Bros. je končno tu, z zvezdniško igralsko zasedbo in filmskim napovednikom, ki oboževalce spravlja v histerijo.

Svet videoiger bo kmalu močno trčil v Hollywood, saj je priljubljena franšiza Nintendo, Super Mario Bros., pripravljena na veliko filmsko adaptacijo. Ta animirana različica, prva po zelo opevanem akcijskem filmu v živo iz leta 1993, želela osvojiti srca starih in novih oboževalcev s čudovito mešanico humorja, pustolovščine in nostalgije.

Pred kratkim izdani napovednik je že sprožil precejšnje odzive, saj prikazuje Bowserja, ki mu glas posoja nepremegljivi Jack Black, pustošenje v kraljestvu drobnih pingvinov. Ujamemo tudi Maria, ki mu je glas posodil Chris Pratt, ko se oglasi v znanem Mushroom Kingdom, in Luigija, ki mu glas posodi Charlie Day, kako poskuša ubežati kopici grozečih suhih kosti.

Film Super Mario Bros. se ponaša z zvezdniško zasedbo, kjer je Anya Taylor-Joy posodila glas princesi Peach, Keegan-Michael Key kot ljubka krastača, Seth Rogen kot ikonični Donkey Kong, Fred Armisen kot Cranky Kong, Kevin Michael Richardson kot Kamek in Sebastian Maniscalco kot Spike.

Film, ki ga je produciral Illumination, studio, ki stoji za filmskimi uspešnicami, kot sta Despicable Me in The Secret Life of Pets, ima veliko talenta in sredstva, da oživi pisani svet Super Mario Bros. Pričakuje se, da bo film, ki sta ga režirala Aaron Horvath in Michael Jelenic, ustvarjalca Teen Titans Go!, poskrbel za oboževalce s svojo zvesto predstavitvijo iger, medtem ko bo pritegnil širše občinstvo s svojim humorjem in srčnostjo.

Franšiza Super Mario Bros. je svetovni fenomen od svojih začetkov leta 1985, pri čemer je glavni lik Mario postal ena najbolj prepoznavnih osebnosti v pop kulturi. Trajna priljubljenost iger, ki so bile prodane v več kot 370 milijonih izvodov po vsem svetu, je povzročila številne stranske izdelke, trgovsko blago in celo atrakcije v tematskih parkih. S to novo filmsko priredbo želi Nintendo še bolj razširiti svoj doseg in predstaviti novo generacijo dogodivščine Maria in prijateljev.

Medtem ko nestrpno čakamo na premiero filma The Super Mario Bros., ki bo v kinematografe prišel 7. aprila 2023, oboževalci po vsem svetu brišejo prah s svojih krmilnikov in se znova vračajo k svojim najljubšim Mariovim dogodivščinam. Ne glede na to, ali ste ljubitelj klasičnih 2D stranskih drsnikov ali novejših 3D platformskih iger, ni nobenega zanikanja, da je svet Super Mario Bros. zrel za animirani celovečerni film. In z zvezdniško igralsko zasedbo in izkušeno ekipo v zakulisju je ta film pripravljen postati ultimativno ljubezensko pismo Mariu in njegovi trajni zapuščini.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.