fbpx

Če bi Koenigsegg izdeloval motocikle …

Maksim Burov

Če ste se kdaj spraševali, kako bi bil videti Koenigseggov motocikel, si vsekakor morate prebrati ta prispevek. Švedski izdelovalec maloserijskih superšportnikov izdeluje zgolj štirikolesnike, ki jih lahko navadni smrtniki občudujemo samo od daleč, toda to ni ustavilo Maksima Burovova, da si ne bi zamislil dvokolesnika, kakršnega bi izdelal Koenigsegg, če bi ta izdeloval motocikle.

Superšportniki Koenigsegg so do zdaj izšli v več različicah, a vsi izdelki švedskega podjetja so bili na štirih kolesih. Zdaj pa smo dobili še neuradni koncept dvokolesnika. Ruski 3D-oblikovalec Maksim Burov je pri snovanju upošteval oblikovalski jezik Švedov in izdelal sodobnega ”café racerja”, za katerega je navdih našel pri retrofuturističnem motociklu Lotus C-01.

PREBERITE ŠE: Koenigsegg regera ima pod kolesi za 1.800 vrancev moči in hitrosti

Bo dal koncept Maksima Burova misliti Koenigseggu?
Bo dal koncept Maksima Burova misliti Koenigseggu?

Nenavaden koncept ima skrit motor in rezervoar za gorivo in je brez vetrobranskega stekla. Čeprav Koenigsegg za zdaj še ne načrtuje skoka v motociklistične vode, pa si vsekakor želimo, da bi čim prej sledil zgledu Honde in Suzukija.

Galerija – koncept motocikla Koenigsegg:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
behance.net

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!