fbpx

CES 2015: Lenovo P90 – prvi pametni telefon z Intelovim 64-bitnim procesorjem Atom

Lenovo je ponudbo svojih pametnih telefonov obogatilo z model P90, ki je sploh prvi pametni telefon s 64-bitnim procesorjem Intel Atom in sprejemnikom Intel XMM 7260 LTE-Advanced, ki skrbi za prenose podatkov (glasbe, iger, videov) v zares visokih obratih v mobilnih omrežjih LTE. Njegova aduta pa sta tudi zaslon z izjemno živo sliko in vzdržljiva baterijo.

Lenovo P90 je prvi pametni telefon, ki se lahko pohvali ne samo z najzmogljivejšo mobilno različico 64-bitnega procesorja Intel Atom, Z3560, in sprejemnikom Intel XMM 7260 LTE-Advanced, pač pa tudi z modemom XMM 7262. Trojica tvori strupeno kombinacijo, ki omogoča izjemne hitrosti prenosa podatkov v omrežjih LTE.

Lenovo je s P90 resno zastavil tudi v svetu pametnih telefonov.
Lenovo je s P90 resno zastavil tudi v svetu pametnih telefonov.

Spoznali ga boste po 5,5-palčnem zaslonu polne visoke ločljivosti (1080p) in izjemno gostoto pik 400ppi, ter precejšnji velikosti. A z velikostjo pride izjemno zmogljiva baterija s kapaciteto 4000 mAh. Njegova ”duša” je mobilni operacijski sistem Android 5.0 Lollipop ”prevlečen” z uporabniškim vmesnikom Lenovo Vibe UI 2.0, med ”notranje organe” pa sodi še 32 GB prostora za shranjevanje in 2 GB RAM-a.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Lenovo ThinkPad X1 Carbon – prenovljeni najlažji ultrabook na svetu


Na hrbtu nosi kamero z ločljivostjo 13 mio točk in optičnim stabilizatorjem slike, kar v kombinaciji s priloženo aplikacijo (s katero lahko začinite predvsem selfije) zagotavlja odlične fotografije tudi kadar svetlobni pogoji niso najboljši ali v primeru nezaželenega gibanja. Medtem pa je čelna kamera z ločljivostjo 5 mio točk ”občutljiva” na geste in sprejema ukaze rok. Ohišje bo na voljo v biserno beli, lava rdeči in oniks črni barvi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
news.lenovo.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!