fbpx

CES 2016: EHang 184: avtonomni dron za prevoz ljudi

Dron za človeka

CES 2016 je ponudil že marsikaj zanimivega na področju bodoče mobilnosti, a česa takega, kot je dron EHang 184, človek še ni videl. Medtem ko se vsi ukvarjajo z avtonomnimi avtomobili, je kitajsko podjetje EHang presenetilo z dronom v ''naravni velikosti'' za prevoz ljudi. Kitajci obljubljajo, da bo lahko to avtonomno zračno plovilo (AAV) popolnoma nadomestilo avtomobile.

Do zdaj smo bili vajeni, da droni s seboj nosijo kamere, prevažajo pakete in podobno, dron EHang 184 pa bo prevažal ljudi. Gre za prvi električni dron v velikosti človeka in sploh prvi osebni AAV, ki prevaža ljudi (nosilnost do 100 kg). Za vožnjo ne potrebujete izpita za pilota ali posebnega usposabljanja, saj dron vse opravi sam. Vi se le udobno namestite v potniški kabini (za eno osebo), na tablici izberete želeno destinacijo, nastavite klimo, ki vam ustreza, in uživate, da vas dron kot osebni voznik dostavi na izbrano lokacijo.

PREBERITE ŠE: PhoneDrone Ethos: dron, ki da krila pametnemu telefonu


Električni Dron EHang 184 lahko leti s hitrostjo do 96 km/h, avtonomija letanja pa je od 23 do 25 minut, kar bi moralo zadoščati, da vas ”zapelje” na katerikoli konec mesta želite. Je popolnoma avtonomen in ne dopušča ročnega upravljanja, saj je zrasel iz ideje ustvariti prevozno sredstvo, ki ne bo doživljalo nesreč. Statistično gledano pa je prav človek najpogostejši vzrok zanje. Kaj pa če moramo zasilno pristati? Za to bo poskrbeli varovalni mehanizem. Kaj pa če kaj odpove? Podjetje zagotavlja, da bo imel vsak mehanizem rezervo, zato ni bojazni za strmoglavljenje.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ehang.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.